"Prinţul Banatului", Zaher Iskandarani, anchetat pentru spălare de bani de procurorii din Elveţia

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Zaher Iskandarani
Zaher Iskandarani

Celebrul afacerist româno-sirian Zaher Iskandarani, de 52 de ani, este cercetat penal de Procuratura din Laussane (Elveţia). Zaher şi fratele său, Maher, sunt anchetaţi încă din anul 2008, de doi procurori care au solicitat detalii despre cei doi de la şeful DIICOT.

GALERIE FOTO Clubul de fiţe din Timişoara, care a valorat un milion de euro, al fiului lui Zaher

Fraţii Zaher şi Maher Iskandarani sunt cercetaţi de doi procurori din Confederaţia Helvetică. Procurorul federal din Laussane, Angele Berbezat, şi Frederic Schaller, procurorul federal asistent, susţin că au o anchetă penală în derulare care îi vizează pe fraţii Iskandarani, potrivit documentelor existente la dosarul de reabilitare al lui Zaher de la Judecătoria Timişoara

Generalul Pitulescu, ex-şef Poliţia Română: „Zaher are nevoie de cazier alb pentru afaceri”

Ancheta din Elveţia blochează albirea cazierului la Timişoara


Ei sunt cercetaţi pentru spălare de bani, de aproape doi ani, iar procurorii elveţieni au făcut mai multe schimburi de informaţii cu procurorii Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism din România, care le-a trimis şi cazierul lui Zaher Iskandarani.   

Anchetarea lui Zaher în Elveţia a ieşit la iveală după ce Zaher Iskandarani a solicitat să fie reabilitat de Judecătoria Timişoara. Procesul său de reabilitare a fost suspendat, până în momentul în care procuratura din Elveţia trimite detalii despre stadiul anchetei penale.

CEA MAI RECENTĂ AFACERE A LUI ZAHER ISKANDARANI: 13,7 MILIOANE DE EURO EVAPORATE PE RUTA ROMÂNIA - SIRIA

Controversatul afacerist sirian Zaher Iskandarani,  de 51 de ani, poreclit "Prinţul Banatului", a solicitat magistraţilor în 19 ianuarie 2009 să fie reabilitat de Judecătoria Timişoara.

Cadou de fiţe de 1 milion de euro făcut de Zaher Iskandarani pentru fiul său

Vedetă a unor dosare penale celebre

Vă rog să dispuneţi reabilitarea mea judecătorească de condamnarea pe care am suferit-o", a scris Zaher în cererea formulată judecătorilor. Iskandarani a fost vedeta a nenumărate dosare penale de contabandă cu ţigări începând cu 1995, cu prejudicii de sute de mii de dolari aduse statului român, fiind arestat în repetate rânduri de magistraţi. El a adunat zeci de condamnări pentru pentru şantaj, fals intelectual, fals în înscrisuri oficiale, instigare la călcarea de consemn, etc. Acum însă promite că s-a cuminţit. „Îmi am asigurată existenţa prin muncă şi alte mijloace oneste, am avut o bună conduită, etc", a mai spus Zaher în documentele înaintate instanţei.

Schimbarea la faţă a lui Zaher Iskandarani: „Îmi asigur existenţa prin muncă şi alte mijloace oneste”

Timişoara



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite