Primul tronson din autostrada Timișoara-Lugoj, 50 la sută realizat GALERIE FOTO

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Lucrări pe autostrada Timișoara - Lugoj
Lucrări pe autostrada Timișoara - Lugoj

Alexandru Nazare, noul șef de la Ministerul Transporturilor, a vizitat șantierul viitoarei autostrade care va lega Timișoara de Lugoj. Acesta a fost surprins că lucrările avansate au depășit chiar și graficele.

Noul ministru al Transporturilor, Alexandru Nazare, s-a declarat mulțumit de cele văzute pe primul tronson al autostrăzi Timișoara-Lugoj, care va avea doar 9,5 kilometri. “Am văzut că se lucrează cu o viteză deosebită. E bine, dar vă rog să nu faceți rabat de la calitate. Pentru Timișoara este o lucrare foarte importantă, chiar dacă vorbim de doar nouă kilometri, pentru că va facilita foarte mult ieșirea din oraș”, a declarat Alexandru Nazare.



GALERIE FOTO

Nu se pierde finanțarea pentru lotul 2

Lucrările de la cel de-al doilea tronson nu au început încă, pentru că mai există probleme cu proprietarii de terenuri și nici constructorul nu este numit. Deși existau zvonuri că am putea pierde finanțarea europeană, Nazare a precizat: “Proiectul este la Bruxelles, suntem într-un dialog cu Interegio pe acest subiect. Va fi relicitat pentru a avea și pe acest tronson un constructor. E important să menținem ritmul construcției autostrăzii Nădlac-Sibiu”, a declarat ministrul.

Autostrada Timișoara-Lugoj (24.04.2012)

Vor să termine tronsonul în acest an

Reprezentanții firmei constructoare susțin că în acest moment, primul tronson din autostrada Timișoara – Lugoj, a fost realizat în proporție de 50 la sută, iar peste o săptămână urmează să fie turnat primul strat de asfalt. Deși termenul de predare este aprilie 2013, constructorii sunt siguri că vor termina treaba până la finele anului.

“Suntem în graficul propus. Lucrăm într-un ritm alert, dar nu ne permitem să facem rabat de la calitate. Aceast tronson va fi terminat în acest an. Putem spune că acum este gata în proporție de 50 la sută. Până acum s-au realizat patru poduri, șase pasaje și 11 podețe. Peste o săptămână se așterne primul strat de asfalt, din cele trei care vor fi în final. Lucrăm cu 500 de muncitori, 132 de utilaje și 180 de camioane”, a declarat Ștefan Șerbu, responsabilul cu lucrările autostrăzii.

85% sunt bani din fonduri europene

Lungimea totală al autostrăzii Timișoara – Lugoj va fi de 32 de kilometri și cuprinde două tronsone. Primul lot al drumului, care continuă de pe autostrada Arad-Timișoara, începe de la nord de Giarmata, și se termină la kilometrul 54, unde se asigură schimbul de trafic cu DN 6. Valoarea acestui prim tronson este de peste 250 de milioane lei, din care 85 la sută vine de la Uniunea Europeană.


Timişoara



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite