Timişoara: Primul parc de picnic a fost inaugurat în pragul iernii (GALERIE FOTO)

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Timişoara: Primul parc de picnic a fost inaugurat în pragul iernii (GALERIE FOTO)
Timişoara: Primul parc de picnic a fost inaugurat în pragul iernii (GALERIE FOTO)

Primăria a inaugurat în acestă dimineaţă prima locaţie unde timişorenii pot merge să stea cu pătura pe iarbă. Momentul dării în folosinţă a parcului nu le mai permite, însă timişorenilor să iasă la „picnic” în acest an.

CITEŞTE ŞI:



„Parcul de picnic“ inaugurat astăzi se află în zona Complexului Studenţesc, chiar în spatele Abatorului. După criticile dure ale timişorenilor referitoare la faptul că, la Timişoara există spaţiu verde degeaba, pentru că locuitorii nu au voie să se odihnească pe el, autorităţile s-au gândit că este timpul să testeze populaţia.

image



“Dacă lucrurile decurg bine şi gazonul nu este distrus, modelul din Parcul Bucovinei s-ar putea extinde şi la alte parcuri din oraş”, spun reprezentanţii executivului. „Prin < > nu trebuie să se înţeleagă un spaţiu verde unde cetăţenii pot veni ca să facă grătare, ci un spaţiu în care se poate veni cu o pătură şi un coş cu mâncare pentru picnic”, a adăugat viceprimarul Adrian Orza.

Iarbă “specială”

Gazonul din parc este realizat în aşa fel încât să reziste la călcat. „Compoziţia gazonului este concepută în aşa fel, încât să aibă o rezistenţă mai mare la călcare”, susţin autorităţile.

image



Întârziere de toamnă

În ciuda sumei mari, pe care municipalitatea a alocat-o din bani publici, pentru construirea parcului, nici de această dată lucrările nu au fost gata la timp. Întârzierea de o lună şi jumătate face ca timişorenii să se aleagă de un parc de picnic în pragul ierii, când oamenii nu se mai pot bucura de el. Investiţia a costat aproape 200.000 de euro şi a fost realizată de una dintre firmele abonate la lucrările pentru spaţii verzi din Timişoara, S.C. Drufec S.R.L. Reprezentanţii primăriei justifică întârzierea prin faptul că au avut parte de lucrări „neprevăzute”.

image



Parcul Uzinei, un fiasco

Primăria a mai modernizat recent, Parcul Uzinei, în care au fost montate pietre ca la  Stonehenge aduse special din Grecia. Parcul a fost dotat cu grupuri sanitare moderne, dar unii dintre timişoreni le-au distrus şi le-au murdărit. În scurt timp toaletele au devenit adevărate focare de infecţii, iar municipalitatea a luat decizia să le ţină sub cheie.


Copiii au învăţat că trebuie să păstreze curat. Mai trebuie să înveţe cei mari:

Get the Flash Player to see this player.

url=/editor_files/Flash/parcul de picnic 029.flv width=300 height=200 loop=false play=false downloadable=false fullscreen=true displayNavigation=true displayDigits=true align=left dispPlaylist=none playlistThumbs=false

Timişoara



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite