Timişoara: Primul festival la care îţi plouă în gură este în toi (GALERIE FOTO)

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Timişoara: Primul festival la care îţi plouă în gură este în toi (GALERIE FOTO)
Timişoara: Primul festival la care îţi plouă în gură este în toi (GALERIE FOTO)

Gurmanzii din capitala Banatului sunt cei mai fericiţi pentru că, în acest weekend, toate poftele culinare le-au fost îndeplinite la prima ediţie a Festivalului „Poftă bună – voie bună” care are loc la Timişoara.

CITEŞTE şi: Timişoara: Delicii autohtone pentru pofticioşii din Banat

Ceaunele aburinde atârnate deasupra focului îi întâmpină, încă de la intrare, pe cei care merg la Festivalul „Poftă bună – voie bună”. O doamnă bine făcută, cu mânecile halatului alb ridicate, mestecă de zor în fiecare dintre cele patru ceaune în care clocotesc mâncăruri îmbietoare. Ana Boloth a venit tocmai din Sovata Băi, judeţul Harghita, ca să gătească pentru timişoreni la prima ediţie a festivalului pentru gurmanzi. „Am pregătit sărmăluţe cu carne de porc amestecată cu vită, gulaş de cartofi şi gulaş de fasole cu cârnăciori afumaţi şi bineînţeles ciorbă de burtă. Reţeta e secretă”, a spus bucătăreasa.

Pe mesele producătorilor stau încolăciţi cei mai delicioşi cârnaţi din zonă şi aşteaptă pofticioşii care dau târcoale standului. Nici purceii la rotisor, învârtiţi deasupra jarului încins, nu au lipsit de la marele eveniment dedicat în special mâncăcioşilor.

Ca să potolească setea vizitatorilor, participanţii au adus butoaie pline cu licoarea lui Bachus. Berea autohtonă a fost ca la ea acasă pe mesele de lemn, alături de mititeii înmuiaţi în muştar pe care timişorenii îi savurau. Ţuica le-a şinut de cald celor care au poposit pentru a urmări spectacolele de muzică. Cei mici au de unde să aleagă desertul cel mai potrivit. Zeci de sortimente de dulciuri în toate culorile fac cu ochiul fiecărui trecător. Producătorii autohtoni de produse bio sunt şi ei prezenţi la „Poftă bună – voie bună”.

Festivalul se încheie mâine seara, însă până atunci, cei peste 30 de producători timişoreni, arădeni şi unguri vor pune pe masa gurmanzilor cele mai delicioase mâncăruri, fierbinţi şi proaspete.  

Timişoara



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite