Primarul comunei Coşteiu reclamat la Organizaţia pentru Apărarea Drepturilor Omului

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Localnici acuză pe Petru Carebia că a concesionat uliţa din sat şi că a vândut grădina ce aparţinea Biserici Ortodoxe din Salha. Primarul se apără cu acte şi documente.

Un grup de cetăţeini nemulţumiţi de prestaţia primarului Petru Carebia, din comuna Coşteiu, s-au adresat Oficiului pentru Apărarea Drepturilor Omului (OADO), după ce au pierdut procesele cu edilul şef. Oamenii susţin că nu mai pot apela nici la agenţii de la poliţia din localitatea şi recuză procurorul Gabriela Martinovici, din cadrul Parchetului Lugoj, susţinând că cercetările pe care le-au efectuat împotriva primarului au fost făcute superficial. „În finalul cercetărilor primarul a sărbătorit la restaurant cu oamenii legii”, a declarat Mihai Proca, unul dintre localnicii revoltaţi.

A concesionat uliţa

Oamenii îl acuză pe Carebia că a concesionat uliţa satului, iar oamenii sunt obligaţi să ocolească mult dacă vor să treacă peste drum, a vândut grădina parohiei ortodoxe şi a oferit posibilitatea unei balastiere de a excava din albia râului, interzis prin lege. Cantitatea de balast exploatată nu a se află în evidenţele primăriei. „Primarul este reclamat pentru numeroase abuzuri. Faptele sunt de competenţa DNA-ului. Vrem să promovăm acţiunea penală al acestor oameni. Să vedem în ce măsură au ei dreptate. Se pare că ei nu au nicio şansă în faţa primarului”, a declarat Theodor Raţiu, comisar şef la OADOR, filiala Timiş.

"Sunt răutăţi ale celor care nu mă plac"

Primarul susţine că toate aceste acuzaţii sunt răutăţi din partea unor locuitori. „Sunt oameni care nu au grija lor, ci a altuia. Eu am acte şi hârtii la primărie, prin care pot să dovedesc că totul este în legalitatea. În ceea ce priveşte concesionarea, nu primarul decide, ci Consiliul Local. Există semnături de la cetăţeni, ca acolo se se facă un magazin. Mi-au intentat procese şi le-am câştigat pentru că am avut dreptate. Cei care au ceva cu mine au interese personale”, a declarat Petru Carebia.

Timişoara



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite