Primarul Timişoarei despre măsurile anticriză: „Este o porcărie. Cu o leafă mai mică, nu va mai fi eficienţă”

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Edilul Timişoarei, Gheorghe Ciuhandu a spus astăzi că nu ştie cum va face reducerea numărului de funcţionari din primărie în condiţiile în care numărul angajaţilor este mai mic decât în organigramă.

Primarul Timişoarei a fost tot timpul susţinătorul ideii că un funcţionar trebuie să fie bine plătit pentru a da randament. Încă de anul trecut, Gheorge Ciuhandu susţinea ideea ca angajaţii primăriei să fie recompensat cu salariu bun pentru a da şi randament pe măsură. Primarul a caracterizat noile măsuri ale guvernului drept „o porcărie” şi a criticat modul în care se fac ele. „Cu o leafă cu 25 la sută mai mică, nu va mai fi eficienţă”, a explicat Ciuhandu.

Referitor la disponibilizările de personal, primarul nu a luat încă o decizie, analizând doar situaţia. Ciuhandu şi-ar fi dorit ca aceste decizii să-i aparţină fiecărei primării în parte. „Am primit o anexă şi o să fac o analiză corespunzătoare. Dincolo de nişte situaţii obiective care ar necesita anumite disponibilizări, modul în care se fac ele arată că se sfidează aşa-zisa autonomie locală, care nu există. Asta arată modul autoritar în care este condusă această ţară”, a spus Ciuhandu. Acesta a mai arătat că primăria funcţionează cu o organimă redusă, iar decizia este cu atât mai grea, cu cât în ultimii ani primăria a primit în subordine o serie de servicii sau instituţii de cultură.

Timişoara



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite