Timişoara: Primarul şi cinci şefi trebuie să plătească amendă record de 17.000 de euro

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Timişoara: Primarul şi cinci şefi trebuie să plătească amendă record de 17.000 de euro
Timişoara: Primarul şi cinci şefi trebuie să plătească amendă record de 17.000 de euro

Persoanele din conducerea primăriei care au fost penalizate de Finanţe pentru că nu au pus în aplicare o sentinţă judecătorească sunt bune de plată. Chiar dacă angajaţii primăriei spun că trebuie să fie amendată instituţia pentru neregulă, şeful fiscului este categoric: amenda este se adresează persoanelor.

Citiţi şi:

EXCLUSIV Primarul Ciuhandu şi cinci şefi au încasat o amendă record

Primarul Gheorghe Ciuhandu şi cinci şefi din primărie au fost informaţi de Finanţe că trebuie să plătească o amendă de peste 11.000 de lei fiecare pentru nerespectarea unei hotărâri judecătoreşti care se referea la închirierea unui spaţiu de către o societate comercială.

Au sfidat Justiţia

Am obţinut o sentinţă care a impus prelungirea contractului şi care a stabilit o amendă de 50 de lei pe zi, pentru fiecare membru al comisiei, dacă nu se aplică imediat hotărârea judecătorească. Au ignorat sentinţa mai mult timp. Ne-am adresat fiscului pentru că amenda stabilită de judecător se plăteşte statului. Fiscul a decis executarea celor şase cu sume individuale de 11.450 de lei fiecare”, a explicat avocatul Florin Kovacs.

Contestă decizia

Când au primit somaţiile de plată a amenzii, persoanele vizate au contestat-o. „Ei ar fi trebuit să amendeze primăria nu să ne execute pe noi, ca persoane fizice”, a spus secretarul Ioan Cojocari. Şeful Direcţiei Fiscale din Primăria Timişoara, Adrian Bodo a primit şi el înştiinţarea de amendă, dar spune că este executat pe nedrept. "Eu la vremea respectivă nici nu mai eram în comisia care a decis neprelungirea contractului. Am atacat în instanţă şi aştept să se anuleze", a spus Bodo.

Şeful Corpului de Control al Primarului, Mihaela Mârza este vizată şi ea de amendă şi spune că s-a comis o eroare. „Cei de la Finanţe au greşit că ne-au amendat pe noi. Am primit chiar scrisoare în care îşi recunosc eroarea comisă. Eu oricum am votat pentru prelungirea contractului în comisie”, a spus Mihaela Mârza.

Fiecare e bun de plată

Reprezentanţii Administraţiei Finanţelor Publice recunosc eroarea, dar nu în privinţa persoanelor vizate, ci a sumei cu care trebuie executaţi şefii din primărie. „Instanţa mai trebuie să stabilească exact suma cu care trebuie să-i executăm. Hotărârea judecătorească prevede clar că trebuie penalizat primarul şi celelate persoane, Adrian Orza, Radu Radoslav şi ceilalţi. Rămâne de văzut care va fi suma”, a spus şeful Administraţiei Finanţelor Publice Timişoara, Mircea Călin.

CLICK MAI JOS PENTRU A ASCULTA DECLARAŢIA ŞEFULUI DE LA FISC
Primarul trebuie să plătească amenda din buzunarul propriu  


Citeşte despre alt caz în care se plătesc bani publici din cauza greşelilor făcute de şefii din Primăria Timişoara:
VIDEO Cea mai mare înfrângere a statului român la CEDO: 2,4 milioane de euro intră în executare (GALERIE FOTO)

Timişoara



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite