Primarul Timişoarei îşi pune ţiganii în cap: vrea să introducă "Taxa pe turnuleţe" GALERIE FOTO

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Grandomanie si kitsch pe casele tiganilor timisoreni
Grandomanie si kitsch pe casele tiganilor timisoreni

Nicolae Robu, primarul Timişoarei, a declarat că se gândeşte la o soluţie pentru a introduce o taxă specială pentru ţiganii care au palate cu turnuleţe, în caz că aceştia nu vor face schimbări la faţadele clădirilor

Nicolae Robu doreşte să îi convingă pe ţiganii care şi-au construit palate să facă intervenţii la casele pe care le-au construit în mod legal, dar care sunt de prost gust, au compoziţie stridentă şi estetică sofisticată, dusă la exterme. Pentru cei care nu doresc să renunţe la arhitectura actuală ale palatelor, liberalul se gândeşte să le pregătească o taxă specială, numită „Taxă de turnuleţe”.

Urmează ca în lista de taxe locale să analizăm, să generăm o Hotărâre de Consiliu Local, care să instutuie o astfel de taxă. Oricul, cât timp eu voi fi primar, aprobări pentru construcţii cu turuleţe nu vor exista. Am avut în audienţă un cetăţean, care a venit pentru aprobare de construcţie, dar căruia i-am cerut să schimbe faţa clădirii. Putem discuta după ce schibă faţada”, a declarat Nicolae Robu.



GALERIE FOTO CU PALATE ŢIGĂNEŞTI DIN TIMIŞOARA

Concret, Nicolae Robu doreşte să demareze o acţiune de redefinire arhitecturală ale unor palate ţigăneşti.

Vreau să încurajăm oamenii să fie preocupaţi să îşi redefinescă faţatdele, pentru a evita nişte taxe suplimentare. Nu vreau să facem abuziv, ci totul în limitele legii. Dacă există taxă pe horn, nu văd ce să fie şi unul pentru turnuleţe”, a mai spus Robu.

Adevăratele „palate" pe care ţiganii şi le-au ridicat sunt structuri imense, dintre care unele imită arhitectura unor clădiri clebre din lume. Grandomania şi complexele superioare ale „şmecherilor" sunt principalele premise după care se construiesc majoritatea acestor clădiri.



MONUMENTE CHITSHOASE ÎN TIMIŞOARA

De la turnuri impozante şi până la stâlpi imenşi din marmură, terase  şi clădiri întinse pe hectare de teren, ţiganii reuşesc să iasă în evidenţă în orice cartier în care aleg să locuiască.

image
image
Timişoara



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite