Primarul Nicolae Robu nu a tăiat finanţarea pentru Festivalul de Jazz de la Gărâna!

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Nicolae Robu
Nicolae Robu

În cadrul unei şedinţei extraordinare a Consiliului Local Timişoara, primarul Nicolae Robu a decis să retragă de pe Ordinea de Zi proiectul privind modificarea sumei alocate Festivalului de Jazz de la Gărâna.

Proiectul de hotărâre cu privire la modificarea sumei prevăzute la poziţia nr.55 din Anexa la H.C.L nr.139, din 27.03.2012 - aprobată pe agenda Casei de Cultură a Municipiului, s-a aflat pe Ordinea de Zi al şedinţei extraordinare a Consiliului Local Timişoara.

Primarul Nicolae Robu a decis că suma de 100.000 de lei, votat în luna martie, în vechiul mandat, este mult prea mare şi a cerut reducerea ei la 20.000 lei.

“În urma unei hotărâri de consiliu a fost aprobată o sumă de bani pentru evenimentul cultural de la Gărâna. După bunul obicei de la Bucureşti, şi aici regulile se schimbă în timpul jocului. Festivalul a început ieri, iar azi se discută despre tăierea finanţării. E o datorie de onoare, e în spiritul Timişoarei, să ne menţim atitudinea. 80 la sută din cei care au urcat la Gărîna sunt din zona Timiş sau din Timişoara. E o atitudine neserioasă ca după ce organizatorii au semnat contractele, artiştii au urcat la Gărâna, să nu mai primească banii. E nelalocul ei. Decizia devine de neînţeles”, a spus Simion Moşiu, consilier local din partea PDL.

Într-un final, Robu a decis să retragă proiectul, lăsând finanţarea de 100.000 de lei pentru Feastivalul de Jazz de la Gărâna.

“În urmă cu trei săptămâni, s-a prezentat la mine domnul Giura, spunându-mi că aşteaptă banii, 100.000 de lei pentru acest festival. Mi-am exprimat surprinderea pentru această sumă. Am judecat la rece. Să beneficieze cine şi câţi de aceşti bani. Mi s-a părut o sumă mult prea mare şi aveam de gând să fac o modificare în timp util. Dar organizatorul nu a mai venit şi a spus prin presă că se descurcă şi fără aceşti bani. Ar fi putut să vină la discuţii, era mult mai corect.  Dar iată că eu sunt dispus să retrag acest proiect şi să dau 100.000 de lei. Voi cere un decont şi se va verifica toate cheltuielile”, a declarat Nicolae Robu.

Timişoara



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite