Primăria pregăteşte o nouă scumpire a căldurii. Proiectul se discută mâine

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Municipalitatea pregăteşte o nouă majorare a preţului la gigacalorie, creştere ce urmează să intre în vigoare de la întâi august. Consilierii vor decide mâine dacă scumpesc sau nu căldura.

Consiliul Local a decis în urmă cu un an scumpirea preţului la gigacalorie de la 162 de lei la 187. Prefectul Mircea Băcală a atacat însă decizia în contencios administrativ. După un an de procese Prefectura Timiş a pierdut la Curtea de Apel Oradea, judecătorii dând mână liberă primăriei să aducă preţul gigacaloriei la 187 de lei.

Încă dinainte de finalizarea procesului, municipalitatea a pregătit un nou proiect  de scumpire a gigacaloriei la 207 lei, proiect ce va intra mâine în plenul Consiliului Local pentru aprobare. În momentul în care s-au făcut publice datoriile immense pe care Coltermul le are, datorii din cauza cărora, apa caldă şi căldura sunt sub semnul întrebării în orice moment, primarul Gheorghe Ciuhandu a pus situaţia pe seama nescumpirii căldurii, spunând că cea mai bună soluţie este majorarea preţului la gigacalorie.

Timişorenii renunţă la Colterm şi montează centrale proprii


Potrivit directorului ethnic al societăţii de termoficare, Ioan Piţurcă, citat de www.agenda.ro, în ultima perioadă tot mai mulţi timişoreni au depus cereri pentru debranşarea din sistemul centralizat. Potrivit aceleiaşi surse, preşedintele Federaţiei Asociaţiilor de Locatari din Timişoara, Petru Olariu, a spus că dacă se va ajunge ca energia termică să se plătească diferenţiat, cei care vor plăti mai mult vor ajunge în instanţă.

Timişoara



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite