Primăria nu dă doi bani pe învăţământul timişorean. Ce lucrări se fac la şcoli!

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Liceul Lenau primeşte cei mai mulţi bani
Liceul Lenau primeşte cei mai mulţi bani

Prin proiectul de buget local s-au alocat foarte puţini bani pentru învăţământ. În 2010 banii direcţionaţi pentru şcoli sunt în valoare de 1,3 milioane de euro, de cel puţin două ori mai puţini decât anul trecut.

Pentru lucrări noi la grădiniţe, bugetul local are prevăzuţi 10.000 de lei (100 de milioane de lei vechi), este vorba de extindere şi reabilitare a Grădiniţei cu Program Prelungit numărul 12. O mare parte din banii pentru grădiniţele timişorene se duc pe studii şi proiecte. Aproape 40.000 de euro sunt alocaţi unui studiu de fezabilitate şi proiectului tehnic pentru construirea unei grădiniţe pe Calea Aradului.

Banii pentru şcoala primară, o ruşine

Nici învăţământul primar nu este o prioritate pentru executivul primăriei. Pentru acest sector specialiştii primăriei au alocat 18.000 de euro, dintre care 2.500 de euro pentru lucrări propriu-zise, iar restul pentru studiul de fezabilitate şi proiectul tehnic de realizare a unei săli de sport, ceea ce înseamnă că în acest an nu este nicio şansă ca sala să fie făcută.

Peste 100.000 de euro pentru studii şi proiecte la Liceul Lenau


În învăţământul secundar au fost alocaţi 365.000 de euro pentru amenajarea unui campus la numărul nouă, pentru Liceul de Arte Plastice. Pentru studii şi proiecte se cheltuie jumătate din banii alocaţi acestui sector. Numai la Liceul Lenau se dau 121.000 de euro pentru un studiu de fezabilitate şi proiect tehnic de „construire spaţii învăţământ şi utilităţi”. Altă sută de mii de euro merge în „cheltuieli de expertiză, proiectare şi execuţie privind consolidări şi intervenţii”.

Joi este dezbaterea pe buget

Primăria Timişoara organizează dezbaterea publică pe buget joi de la ora 16.00 în sala de consiliu a Primăriei Timişoara. Fiecare timişorean poate să participe şi să îşi spună părerea despre cum ar trebui să fie cheltuiţi banii.

URMĂREŞTE AICI proiectul de buget şi cum sunt împărţiţi banii oraşului

Înainte de întocmirea bugetului, primarul şi directorii din primărie au spus că este un buget sărac de criză.

„Adevărul” a intrat în posesia unui raport al Curţii de Conturi care arată ce ilegalităţi s-au  făcut în Primăria Timişoara. Rămâi pe timisoara.adevarul.ro pentru a vedea concluziile Curţii de Conturi.

 



Timişoara



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite