Primăria încearcă din nou să pună taxa de habitat pentru refacerea clădirilor vechi

0
Publicat:
Ultima actualizare:

După ce a fost respinsă anul trecut de consilieri, primăria propune din nou introducerea taxei de habitat prin care timişorenii să plătească 40 de lei pe an pentru refacerea faţadelor de la clădirile istorice.

Primăria Timişoara insistă pe introducerea taxei de habitat prin care să se reabiliteze clădirile istorice din oraş. Proiectul a fost discutat şi anul trecut, dar a fost respins de Consiliul Local. Şeful Direcţiei Economice, Adrian Bodo se bazează pe faptul că a trecut perioada electorală şi aleşii locali vor vota gandindu-se mai mult la clădirile istorice şi mai puţin la dorinţa de a atrage voturi. „Eu chiar şi atunci am discutat în particular cu consilieri care spuneau că e nevoie de o astfel de taxă”, a spus Bodo.

Afaceriştii din Unirii nu primesc bani


Una din principalele motivaţii pentru care a fost respinsă taxa anul trecut a fost aceea de a nu ajunge banii pe mâna patronilor din centru, care, cu toate că au bani nu refac clădirile. „Este foarte bine stabilit cum se vor distribui aceşti bani. Ei vor ajunge la clădirile ale căror proprietari au venituri mici”, a mai spus Bodo. Potrivit acestuia, modificări faţă de primul proiect nu sunt, iar previziunea este că se va aduna aproximativ un milion de euro pe an.

Joi este dezbaterea publică. Taxele pentru firme majorate

Timişorenii care vor să prezinte un punct de vedere referitor la taxa de habitat sunt aşteptaţi joi de la ora 16.00 la o dezbatere publică. Şedinţa are loc în sala de consiliu a primăriei. La dezbaterea publică va fi  pus în discuţie întregul proiect de hotărâre pentru taxele locale. Cea mai importantă modificare este legată de firme, pentru care impozitul în 2011 va creşte. CLICK AICI pentru a vedea proiectul.

Timişoara



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite