Primăria cumpără 30 de autobuze noi cu burduf în valoare de 11 milioane de euro

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Procesul prin care a fost contestată licitaţia de cumpărare a autobuzelor a fost terminat, primăria a câştigat, iar cele 30 de autobuze Mercedes pot fi cumpărate. Proiectul a fost amânat doi ani şi jumătate din cauza unei contestaţii.

Procedurile pentru cumpărarea celor 30 de autobuze noi cu burduf a început în 2007, dar proiectul a fost blocat din cauză că una din firmele participante la licitaţie a contestat atribuirea contractului. Procesul s-a judecat la Curtea de Apel Ploieşti, unde judecătorii au respins contestaţia depusă de firma nemulţumită. Astfel primăria poate începe să cumpere cele 30 de autobuze Mercedes. Societatea care a contestat licitaţia a fost obligată şi la plata unor cheltuieli de judecată de 1.300 de lei.



Potrivit viceprimarului Adrian Orza, în aproximativ două săptămâni contractul va fi semnat, iar achiziţia autobuzelor poate începe. „Cele 30 de autobuze au burduf, rampă pentru persoane cu handicap, aer condiţionat, căldură şi capacitate de 140 de persoane. Autobuzele vor circula pe liniile pe care numărul de călători este foarte mare, 33 şi 40, iar achiziţionarea lor se va face prin leasing pe o perioadă de şapte ani”, a spus Orza. Valoarea autobuzelor se ridică la peste 11 milioane de euro.

image
Timişoara



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite