Primăria a câştigat procesul de creştere a preţului la gigacalorie. Timişorenii ar putea plăti căldura scumpită din urmă

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Prefectura Timiş a pierdut procesul prin care a atacat decizia Consiliului Local de majorare a preţului la gigacalorie. Surse din Primăria Timişoara susţin că timişorenii ar putea plăti scumpirea căldurii retroactiv.

Consiliul Local Timişoara a aprobat în urmă cu un an o hotărâre prin care a decis scumpirea preţului la gigacalorie de la 162 de lei la 187. Prefectul Mircea Băcală a considerat că nu s-au respectat anumite proceduri legale şi a atacat decizia de scumpire a căldurii în contencios administrativ. În primă fază, procesul a fost pierdut la Tribunalul Timiş, iar recursul a fost strămutat la Curtea de Apel Oradea, dar şi aici prefectura a pierdut. „Aşteptăm să vedem motivarea sentinţei. Prefectura susţine în continuare că hotărârea s-a dat încîlcând normele legale”, a spus purtătorul de cuvânt al Prefecturii Timiş, Daniea Fetescu.

Cojocari aruncă bomba

Reprezentanţii primăriei au refuzat să facă vreun comentariu pe marginea sentinţei, până când aceasta nu este emisă în scris. Secretarul Ioan Cojocari a spus însă că primăria are acum mână liberă să crească preţul la căldură. „Problema cea mai mare este că trebuie plătit din urmă. Asta este problema cea mai mare, dar o să facă domnul primar o conferinţă de presă în care o să spună mai exact ce se întâmplă”, a spus Cojocari.

Preşedintele Federaţiei Asociaţiilor de Locatari din Timişoara, Petru Olariu îi taie însă elanul secretarului şi spune că ceea ce vrea Cojocari este ilegal. „Fiecare consumator, persoană fizică sau asociaţie, are un contract de furnizare cu Coltermul care prevede că orice scumpire trebuie anunţată printr-o notificare scrisă cu 15 zile înainte. Un astfel de anunţ nu există, aşa ca este imposibil ce vor ei”, a spus preşedintele FALT, Petru Olariu.

Ioan Cojocari
Timişoara



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite