Primăria Timişoara vrea să transforme gunoiul în căldură

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Municiplaitatea vrea să cumpere o staţie de ardere a deşeurilor, dorind să împuşte doi iepuri dintr-un foc, mai exact să rezolve problema gunoiului şi a căldurii. Timişorenii sunt invitaţi săptămâna viitoare la o dezbatere în care pot spune dacă sunt sau nu de acord cu cumpărarea staţiei de aproximativ 40 de milioane de euro.

Tocmai când s-a finalizat licitaţia pentru deponeul ecologic de la Ghizela şi firma câştigătoare şi-a achiziţionat un parc auto nou pentru lucrările la deponeu, primăria vrea să iasă din schemă.

Reprezentanţii municipalităţii s-au săturat să aştepte construirea deponeului şi vor să cumpere o staţie care să ardă gunoiul şi să îl transforme în căldură. „Valoarea puterii calorice a deşeurilor municipale este în creştere şi poate asigura funcţionarea unei instalaţii de valorificare energetică cu respectarea tuturor cerinţelor de protecţia mediului şi a sănătăţii populaţiei”, a arată un document emis de Primăria Timişoara.

Cetăţenii sunt invitaţi de astăzi într-o săptămână să spună dacă sunt de acord cu cumpărarea staţiei care  costă aproximativ 40 de milioane de euro. Potrivit raportului întocmit de primărie pentru Consiliul Local, proiectul nu se va concretiza în viitorul apropiat, fiind un proiect pe termen lung.


Timişoara



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite