Prima rundă din bătălia pentru scaunul de subprefect complică situaţia

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Judeţul Timiş a realizat performanţa de a avea trei subprefecţi în funcţie, toţi trei salariaţi. Eugen Dogariu şi Călin Dobra şi-au câştigat în instanţă dreptul de a fi subprefecţi. Ei primesc 4.100 de lei lunar fără să facă nimic.

După coaliţia dintre PD-L şi PSD de la nivel central, Mircea Băcală a ajuns prefect din partea PD-L, iar ca şi subprefecţi au fost instalaţi din partea PSD, Călin Dobra şi Eugen Dogariu. Atât Băcală, cât şi Dobra şi Dogariu au dat un examen prin care au devenit înalţi funcţionari publici, ceea ce le-a permis să ocupe funcţiile de prefect, respectiv subprefecţi.

Când coaliţia dintre cele două partide a picat, printr-o hotărâre de Guvern în funcţia de subprefect s-a reîntors Zoltan Marossy, care ocupase un post de inspector guvernamental, tot ca şi înalt funcţionar public. Marossy venise în locul lui Dobra, iar locul lui Dogariu a fost ocupat de un angajat al prefecturii, Codruţa Botez. Eugen Dogariu şi Călin Dobra au atacat decizia în instanţă, iar judecătorii le-au dat câştig de cauză, astfel că cei doi trebuie să îşi reprimească posturile.

Bani grei pentru nimic

În baza sentinţei pe care au primit-o, Dobra şi Dogariu s-au reîntors la prefectură, dar cum Marossy nu poate fi înlăturat, ei au rămas să se bată pe scaunul Codruţei Botez. Actualul prefect nu dă, însă, niciunuia dintre ei sarcini de serviciu, astfel că cei doi nu fac nimic, dar iau un salariu brut de 4.100 de lei.

Întrebat dacă doar se prezintă la prefectură, bea cafeaua şi pleacă, Dobra a dat un răspuns foarte sincer: „Nu beau cafeaua neapărat”. Nici Eugen Dogariu nu face nimic pentru banii pe care îi primeşte. „Mingea este la prefect. El trebuie să ne dea de lucru. Dacă el consideră că trebuie să arunce cu banii fără să facă nimic, e decizia lui”, a spus Dogariu. Acesta a adăugat că din moment ce a dat un examen pentru postul de subprefect, e dreptul lui să îl ocupe.

Situaţia se complică: scaunul este dat lui Dogariu


Prefectul a spus că situaţia s-a decis într-o oarecare măsură astăzi, în sensul că s-a găsit o soluţie pentru ca unul dintre subprefecţii care au sentinţă de punere în funcţie să lucreze. „Aştept detalii de la Direcţia Juridică a ministerului, care va spune cum se va proceda cu unul dintre ei”, a spus prefectul Mircea Băcală. Potrivit acestuia, scaunul vacant îi va fi dat lui Dogariu. Asta nu rezolvă, însă, în totalitate problema, pentru că şi Dobra are o sentinţă de repunere în funcţie, sentinţă pentru care se va căuta o soluţie.


Timişoara



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite