Prima licitaţie profesionistă de tablouri din Timişoara

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Picturile expuse la Muzeul de Artă
Picturile expuse la Muzeul de Artă

Evenimentul-spectacol se va desfăşura în această seară, de la ora 19.30, în sala Teatrul Naţional din Timişoara. Majoritatea locurilor s-au epuizat prin intermediul invitaţiilor, însă locurile de la balcon sunt libere pentru spectatori.

“Licitaţia de toamnă” este un eveniment în prmieră naţională. Este prima licitaţie profesionistă de tablouri care se desfăşuară în afara Bucureştiului şi de asemenea primul eveniment care se desfăşoară simultan în două oraşe. Licitaţia din această seară se va desfăşura în acelaşi timp la Teatrul Naţional din Timişoara şi Marriott Grand Hotel Bucureşti.
Va fi un duplex inedit, în cele două săli. Spectatorii pot vedea ce se întâmplă dincolo printr-un sistem electronic performant”, a spus Alexandru Bâldea, directorul Artmark, organizatorul evenimentului.

Licitaţie de o oră

Nicolae Grigorescu, Ştefan Luchian, Theodor Pallady, Nicolae Tonitza, Gheorghe Petraşcu sunt doar câţiva dintre pictorii ale căror capodopere vor fi licitate de colecţionari. Evenimentul va începe la ora 19.30 şi va dura cel mult o oră. Toţi participanţii vor avea pe scaune numere şi un formular pe care îl vor complete doar dacă vor face achiziţii.

Preţurile de pornire nu sunt exagerat de ridicate, în jur de 25 la sută din tablouri plecând de la 500 de euro. Cea mai scumpă este lucrarea „Trandafiriri sălbatici”, de Nicolae Grigorescu care pleacă de la 30.000 de euro.

Timişoara



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite