Prima licitaţie profesionistă de artă din Timişoara. Tablouri de aproape un milion de euro GALERIE FOTO

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Picturile expuse la Muzeul de Artă
Picturile expuse la Muzeul de Artă

Lucrările celor mai importanţi pictori români pot fi văzute astăzi şi mâine într-o expoziţie la Muzeul de Artă. Lucrările înscrise în Licitaţia de Toamnă 2010 sunt în valoare de aproape 700.000 de euro.

Licitaţia de toamnă 2010 aduce o serie de premiere. Este prima licitaţie profesionistă origanizată în afara Bucureştiului, de asemenea primul organizat în Timişoara şi este cel dintâi eveniment de licitaţie care se desfăşoară simultan în două oraşe. Licitaţia din 28 octombrie se va desfăşura în acelaşi timp la Teatrul Naţional din Timişoara şi Marriott Grand Hotel Bucureşti.
Va fi un duplex inedit, în cele două săli. 40 de opera vor fi licitate la Timişoara, 40 la Bucureşti. Iar spectatorii pot vedea ce se întâmplă dincolo printr-un sistem electronic performant”, a spus Alexandru Bâldea, directorul Artmark, organizatorul evenimentului.



Vezi galerie foto cu tablourile expuse la Muzeul de Artă din Timişoara

Licitaţia ca un spectacol

Licitaţia va începe la ora 19.30 şi va dura cel mult o oră. Toţi participanţii vor avea pe scaune numere şi un formular pe care îl vor complete doar dacă vor face achiziţii. Pentru că este primul eveniment în afara capitalei, organizatorii speră să atragă cât mai multă lume care trebuie să se prezinte ca la un spectacol.
„Nu mă aştept ca timişorenii să liciteze în mod deosebit. Prima miză este ca lumea să vină la spectacol. E important ca acum iubitorii de artă să vină să se cunoască şi să dialogheze”, a mai spus Bâldea. Preţurile de pornire nu sunt exagerat de ridicate, în jur de 25 la sută din tablouri plecând de la 500 de euro.



Cea mai scumpă este lucrarea „Trandafiriri sălbatici”, de Nicolae Grigorescu (foto), care pleacă de la 30.000 de euro. Timişoara a fost aleasă pentru licitaţie pe motiv că este un oraş cosmopolit, cu potenţial economic ridicat.

Tablouri râvnite de bănăţeni şi bucureşteni


Timişorenii au posibilitatea să vadă astăzi şi mâine, la Muzeul de Arte, toate lucrările care vor scoase la licitaţie pe 28 octombrie. Nicolae Grigorescu, Ştefan Luchian, Theodor Pallady, Nicolae Tonitza, Gheorghe Petraşcu sunt doar câţiva dintre pictorii ale căror capodopere vor fi licitate de colecţionari.


Picturile expuse la Muzeul de Artă Picturile expuse la Muzeul de Artă Picturile expuse la Muzeul de Artă
Timişoara



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite