Prima echipă românească la un Campionat Mondial de Anduranţă

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Ionel Pascotă
Ionel Pascotă

Sportivul din Giroc ionel Pascotă şi bucureşteanul Ionuţ Mistode vor debuta din sezonul umător în Campionatul Mondial de Anduranţă clasa 1.000 cmc. Va fi prima reprezentantă a Româniai la un moto-mondial.

Girocanul Ionel Pascotă are planuri mari pentru 2011. Cel mai bun motociclist din România va participa la Campionatul Mondial de Anduranţă, la clasa 1.000 de cmc, alături de Ionuţ Mistode. „Acum suntem în căutarea celui de-al trelea pilot, dar şi a pilotului de rezervă. Mă bucur că voi ajunge la un Campionat Mondial după cinci ani de dorinţă. Sperăm să facem o figură frumoasă, având în vedere că îl am alături pe Ionuţ Mistode, un pilot valoros şi experimentat”, a spus Ionel Pascotă.
 
Echipa cu care Ionel Pascotă se va înscrie la Campionatul Mondial este primul team românesc ce ajunge la un motomondial. Etapele sezonului 2011 vor fi : Le Mans 24h(Franţa) , Albacete 8h (Spania) ,Bol’dor 24h (Franţa) , Donigton 8h (Anglia) , Bahrain 6h (Bahrain) , Doha 8h (Qatar), toate urmând să fie transmise în direct de catre postul Eurosport. „Este o competiţie inedită şi pentru mine. Aici contează mult echipa. Se merge 24 de ore. În Franţa se pleacă sâmbătă la ora 3, iar sosirea este duminică la ora 3. Contează mai mult rezistenţa decât să mergi tare”, a mai declarat Ionel Pascotă.



Costuri mari pe timp de criză

Prezenţa la mondialul de anduranţă reprezintă o veritabilă provocare pentru echipa românescă. „Avem nevoie de mulţi bani. Echipa va fi formată din minim 12 persoane. De la piloţi, mecanici, până la pompieri sau şoferi. Costă şi transportul. Noi trebuie să o luăm de la zero”, a mai spus Pascotă, care nu va neglija în 2011 nici competiţia internă. Din echipă lui va face parte şi Mircea Doncean, mecanicul care se află de patru ani alături de Ionel Pascotă.

Iniţiatorul echipajului românesc este Andrian Enache, un pasionat al sportului cu motor din Târgovişte. „Mă bucur că am reuşit să reunesc cei mai buni piloţi români, care în campionatul naţional sunt rivali, pentru a crea singura şi cea mai bună echipă românescă ce ar putea participa în Campionatul Mondial de Anduranţă. Încă suntem în căutarea celui de-al treilea pilot şi a celui de rezervă şi dorim ca ei să fie tot români”, a declarat managerul Adrian Enache.



Pascotă îşi schimbă fabricantul


Ionel Pascotă a alergat până acum pe o motocicletă Yamaha, însă în perspectiva Campionatului Mondial de Anduranţă va schimba compania. „Sunt în discuţii şi tratative cu două mărci: BMW şi Suzuki, de 1.000 cmc. Va fi o schimbare pe care trebuie să o fac”, a mai declarat Ionel Pascotă. Acesta se mândreşte să reprezinte Girocul, o localitate atât de mică, la un campionat mondial. „Când am plecat de la UCM Reşiţa am vrut să vin să reprezint localitatea mea”, a mai spus Pascotă.

În data de 19 decembrie, echipa Pascotă Racing Team Giroc va fi prezentă la Braşov la ceremonia de premiere a Campionilor Naţionali pe anul 2010.
 

image
Ionel Pascotă
Timişoara



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite