Prima zi la festivalul TIM Rock: tineri și nostalgici au savurat concerte de bună calitate la Muzeul Satului

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Vița de Vie pe scena festivalului TIM Rock 2012
Vița de Vie pe scena festivalului TIM Rock 2012

Cele mai așteptate trupe care au urcat aseară pe scena de la Muzeul Satului Bănățean au fost Desant, Vița de Vie și Iris

Festivalul TIM Rock 2012 a început mai timid, cu prezența a câteva sute de spectatori, care au dârdâit bine din cauza frigului neobișnuit care s-a lăsat aseară în oraș. Cu toate astea, cei care au ales să meargă la festival nu au avut ce regreta; tineri sau mai puțini tineri, au avut parte de concerte de bună calitate. Primii au cântat Marius&Traian, apoi The Case și chitaristul timișorean Arpy Kajtar cu trupa Effect.

Cea mai așteptată apariție a fost trupa timișoreană Desant, care au debutat cu această ocazie pe marea scenă. Desant este formația basistului Alin Achim, care după 13 ani a ales să părăsească trupa Cargo. Pentru Desant a fost și o repetiție generală înainte de a cânta în deschiderea concertului Manowar, de la București.

După Desant, pe scenă au urcat cei de la Vița de Vie, care și-au amintit că în acest an se fac 15 ani de cânt formația există. “Az a szep”, “Basul și cu toba mare”, “Iama” au fost cântate la unison cu spectatorii de la TIM Rock.

Mă bucur că TIM Rock a renăscut. Este un festival de care Timișoara a avut nevoie. Chiar dacă începuturile sunt mai grele sunt convins că festivalul va atinge succesul de altă dată”, a spus Adi Despot, solistul de la Vița de Vie.

Prima seară a fost încheiată de legendarii rockului românesc Iris, cu Cristi Minculescu în formă bună.

Printre cei prezenți la TIM Rock 2012 s-au aflat și foarte mulți timișoreni care au fost și la evenimentele din anii 80. Este și cazul lui Dejan Fenianc, omul care se ocupă cu sonorizarea festivalului.

În 1983 eu am fost la poartă și am vândut biletele. Nu pot să uit acel festival. Am câștigat atunci cei mai mulți bani într-o singură zi. Nu aveam unde să pun banii, toate buzunarele erau pline. Eu am rămas atunci cu 700 de lei, ceea ce erea o sumă matre la aceea vreme. Cred că la aceea ediție au fost peste 3.000 de oameni, la groapă. S-a ținut acolo unde este terenul de fotbal de pe malul Begăi. Înauntru s-au înghesuit cam 2.000 de oameni, restul au rămas pe afară”, a povestit Dejan Fenjanc (foto stanga).



TIM Rock continuă astăzi, de la ora 17.00, iar pe scenă vor urca Aim, Toxic, Pandora, Chiroptera, Burning Table, Mircea Baniciu și Krypton-Reunion.

Dejan Fenjac la TIM Rock 2012
Timişoara



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite