Timişoara: Prima Casă are o cameră nouă sau trei vechi

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Familiile tinere din Vest pot trece de la viaţa de chiriaş la cea de proprietar printr-un ajutor financiar garantat de stat.

Alegerea unei locuinţe de până la 60.000 de euro şi nedeţinerea unei alte proprietăţi sunt primele condiţii pe care trebuie să le respecte bănăţenii ca să se poată înscrie în programul Prima Casă. Dacă nu au alte credite ipotecare, tinerii din Vest se pot înregistra în proiectul lansat de Ministerul de Finanţe, prin care statul garantează 80 la sută din valoarea creditelor pentru achiziţionarea unei locuinţe.

Dobânzile şi avansurile mici ale băncilor îi pot ajuta pe tineri să-şi cumpere propriul apartament, dar singurele locuinţe eligibile pentru program sunt mici sau vechi. „Considerăm cu Prima Casă va relansa vânzarea apartamentelor vechi”, a spus Puiu Bălan, de la agenţia Sedako.

Nou, dar la margine

Cu un preţ mediu de 950 de euro pe metru pătrat, apartamentele construite recent, cu o cameră, sunt singurele locuinţe noi care se încadrează în limita de 60.000 de euro impusă de programul „Prima Casă“.

Tinerii care vor un apartament doar al lor şi care nu îşi permit sau nu sunt eligibili pentru creditele clasice de la bancă mai pot opta pentru apartamentele noi de la marginea oraşului. În acest caz, mărimea locuinţei creşte direct proporţional cu distanţa faţă de centrul oraşului. A treia opţiune a tinerilor bănăţeni aflaţi în căutarea unui apartament este alegerea unei locuinţe vechi. În acest caz, banii garantaţi de stat asigură chiar şi cumpărarea unui apartament cu trei camere, dar a cărui vechime depăşeşte zece ani.

„Cei interesaţi pot găsi oferte pentru apartamente cu trei camere care să se încadreze în suma garantată prin programul Prima Casă în cartiere bune ale Timişoarei precum Aradului sau Circumvalaţiunii”, a spus Daniel Crainic, manager imobiliare.ro. ;

42.000 de euro este preţul mediu al unui apartament nou cu o cameră.


Preţuri la locuinţe pentru „Prima Casă”

Apartament nou cu o cameră, zona Aradului - 49.000 €
Apartament nou cu o cameră, zona Soarelui - 41.000 €
Apartament nou cu o cameră, zona Dumbrăviţa - 40.000 €
Apartament vechi cu două camere, zona Girocului - 45.000 €
Apartament vechi cu trei camere, zona Girocului - 52.000 €
Apartament vechi cu trei camere, zona Aradului - 58.000 €

Timişoara



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite