Prim-procurorul urmărit din candelabru cum ia mită vrea să devină avocat. Fără examen!

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Ciprian Zamfirescu a fost reţinut de procurori, dar Curtea Supremă l-a eliberat (foto: captura TVT)
Ciprian Zamfirescu a fost reţinut de procurori, dar Curtea Supremă l-a eliberat (foto: captura TVT)

Ciprian Zamfirescu, fostul şef al Parchetului de pe lângă Judecătoria Sânnicolau Mare, judecat pentru corupţie, vrea să intre în avocatură fără examen. Baroul nu îl primeşte, iar Zamfirescu cere în instanţă primirea în profesie cu scutire de examen.

Ani la rând, Baroul Mehedinţi i-a primit cu braţele deschise pe procurorii şi judecătorii care au vrut să intre în avocatură fără examen. Suspendat din funcţia de procuror, ca urmare a trimiterii sale în judecată pentru corupţie, Ciprian Zamfirescu a depus o cerere de intrare în Baroul Mehedinţi, fără susţinerea examenului de intrare în profesie. Baroul Mehedinţi nu a emis o decizie în acest sens, iar Zamfirescu a chemat Baroul în instanţă, cerând obligarea de emitere a deciziei de primire în profesie.

Demn să fie avocat

În cererea de chemare în judecată, Ciprian Zamfirescu susţine că judecarea sa într-un caz de corupţie „în domeniul privat” nu îl poate împiedica să profeseze ca avocat, mai ales că „trimiterea în judecată nu constituie un caz de nedemnitate pentru exercitarea profesiei”. Dosarul se va judeca la Curtea de Apel Timişoara, iar primul termen programat de judecători este 18 septembrie.

Urmărit din candelabru


Fostul prim-procuror al Parchetului de pe lângă Judecătoria Sânnicolau Mare este judecat de Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, fiind acuzat că a primit mai multe sume de bani pentru a facilita, prin trafic de influenţă, încheierea unui contract dintre o firmă de pază şi o multinaţională. Zamfirescu a fost reţinut de procurorii DNA în toamna anului 2010. Anchetatorii au descins în biroul procurorului unde l-au prins cu banii marcaţi în sertar. În primă instanţă Zamfirescu a fost arestat, dar ulterior magistraţii Curţii Supreme au decis că Zamfirescu poate fi cercetat în stare de libertate. Ancheta pe numele lui Zamfirescu a fost deschisă cu mult înainte ca acesta să fie reţinut. Prim-procurorului i s-a ascultat telefonul. Inclusiv biroul procurorului a fost monitorizat prin montarea unor microfoane în candelabru.

Timişoara



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite