Preţul biletelor de tren a fost majorat cu 18 %

0
Publicat:
Ultima actualizare:

De ieri, o călătorie de la Timişoara la Bucureşti va costa cu cel puţin 13 lei mai mult, în funcţie de vagonul pe care îl alegeţi. Măsura scumpirii face parte din strategia de redresare şi echilibrare a situaţiei financiare a companiei.

Ultima majorare a avut loc în 20 septembrie 2010. Între timp au crescut preţurilor diferitelor materiale cu pondere în activitatea de transport feroviar, cum ar fi combustibilul, energia, piesele, motiv pentru care a fost necesară şi majorarea preţului biletelor de călătorie.

Dacă înainte de majorare, o călătorie Bucureşti-Timişoara cu personalul, la clasa I costa 68,70 de lei, în prezent preţul este de 81,10 lei. La accelerat, la clasa a II-a, un drum Bucureşti - Timişoara a ajuns de la 70,40 de lei la 83,10 lei. La Rapid, clasa I, aceeaşi călătorie, taxată cu 133,20 de lei înainte de 14 august, a ajuns la 157,20 de lei, iar la Inter City, tot la clasa I, preţul biletelor pe ruta Bucureşti-Timişoara a fost majorat de la 141,60 de lei la 167,10 lei.

Facilităţile de călătorie acordate de CFR Călători se aplică în continuare şi după majorare, menţinându-se principiile de protejare a călătorilor care utilizează frecvent trenurile de persoane, prin continuarea acordării de reduceri de 50% din tariful integral la abonamente pentru navetişti şi de 75% la abonamente pentru elevi şi studenţi.

Şi restul ofertelor comerciale prin care se acordă reduceri la transportul cu trenul, se vor menţine:

· „Călătoria dus-întors" cu o reducere de 10%;
· reduceri între 5-13% la achiziţionarea biletelor cu anticipaţie;
· „Minigrup 2 - 5" este destinată celor călătoresc în grupuri mici (de 2 - 5 persoane) şi este valabilă în toate zilele săptămânii, mai puţin în zilele de vineri şi duminică, cu reduceri între 10% şi 25 %;
· „Cartea VSD" (vineri, sâmbătă, duminică) valabilă în week-end, cu reduceri între 25% şi 60%;
· oferta de vacanţă - reducere de 10%, la cumpărarea biletului online cu un card MasterCard sau Maestro.

Timişoara



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite