"Preşedintele românilor" din SUA condamnat la 7 ani şi jumătate de închisoare pentru că a traficat 700 de români

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Românul Iosif Caza, acuzat că şi-a transpus dramele din propria viaţă în cererile de imigrare a sute de români, a fopst condamnat de un judecător la şapte ani şi jumătate de închisoare. Motivarea judecătorului a fost că America nu are nevoie de eroi ca Iosif Caza.

Iosif Caza a fost până la condamnare românul cel mai detestat de autorităţile americane pentru că a falsificat sute de dosare de imigrare ale conaţionalilor. Plecat de 20 de ani în SUA, timişoreanul Iosif Caza şi-a transpus propria dramă suferită în România în cererile pentru azil a aproape 700 de imigranţi. Românul le-a povestit americanilor ce a trăit, iar aceştia au rămas impresionaţi. În acel moment, Iosif Caza a descoperit reţeta succesului pentru obţinerea cetăţeniei şi pentru alţi români. Şi-a clonat povestea şi a depus mărturii false.

Conform Sacramento Bee, judecătorul Frank Damrell Junior a văzut în acest caz "o ameninţare direct la siguranţa Americii". "Când procesul de imigrare este corupt prin minciuni şi înşelăciuni, sunt afectate direct şi valorile acestui stat. Nu avem nevoie de astfel de eroi", a spus judecătorul.
Din lotul de persoane judecate, românul a primit cea mai mare condamnare: de şapte ani şi jumătate de închisoare.

EXCLUSIV Un timişorean, "preşedinte al străinilor" din Sacramento, acuzat în America de "import în masă de români"

Bănăţeni în America: "Preţurile sunt incredibil de mici. Mâncarea nu este un lux peste ocean"

Timişoara



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite