Premieră mondială! Un timişorean a plecat să alerge pe Muntele Athos

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Ştefan Cojocean, campionul român de sporturi extreme, a plecat astăzi pe “Muntele Sfânt”, pentru un “cantonament” de cinci zile. Timişoreanul va îmbina alergările cu sesiunile de rugăciuni.

Ştefan Cojocnean, singurul român care a participat la Imposibility Challenge (campionatul mondial al sporturilor extreme), a decis să pună în practică o mai veche dorinţă a sa. Adept al teoriilor de pregătire în care se îmbină antrenamentele fizice şi metodele de relaxare, cu pregătirea spiritual. Cojocnean a plecat astăzi pe Muntele Athos, unde, a pregătit un inedit cantonament: va fi prima persoană care va alerga printre mănăstirile de pe “Muntele Sfânt”. “Este o premiere mondială. Nu a mai alergat nimeni pe Muntele Athos. Pentru mine e foarte important să îmbin pregătirea fizică cu pregătirea spirituală. Meditaţiile după antrenamente aduc rezultate incredibile pentru revenire”, a declarat Ştefan Cojocnean. Acesta va pleca pentru a doua oară pe Muntele Athis, unde a mai fost şi anul trecut, însă atunci nu s-a gâbdit să  facă şi sport pe munte. "Voi sta cinci zile pe Muntele Athos. Mi-am făcut un program special. Dimineaţa, după rugăciune, am să alerg cât mai mult. Apoi, după odihnă vin din nou slujbele, iar apoi din nou la alergare. Sunt curios şi eu ce rezultate o să fie", a spus Cojocnean.

Omul recordurilor mondiale

Timişoreanul se poate lăuda cu mai multe recorduri mondiale: a jucat baschet pe role timp de 25 de ore, a lovit un sac de box 17 ore, a sprintat pe picioroange modern sărind coarda, în 21.38 de secunde, la suta de metri. Ştefan Cojocnean are o sală de sport unde se antrenează copii de la 3 ani până la pensionari.




Timişoara



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite