Premieră în România. Mercedes şi-a prezentat ultimul model de „maxi-taxi”. Vezi cum arată microbuzul de 160.000 de euro

0
Publicat:
Ultima actualizare:

„Înfipt” bine în Timişoara prin autobuzele RATT, Mercedes a prezentat astăzi în oraşul de pe Bega ultimul model de minibuz, Sprinter 77. Modelul le place autorităţilor locale, dar banii pentru un astfel de produs lipsesc cu desăvârşire.

Noul mijloc de transport de capacitate mică lansat de Mercedes a fost prezentat astăzi, în premieră pentru România, la Timişoara. Modelul va face turul ţării şi va fi prezentat în marile oraşe. Reprezentanţii producătorului susţin că Sprinter 77 vine cu o serie de facilităţi. „Este un autobuz micuţ de capacitate medie pentru transporturile în zonele urbane foarte aglomerate, pentru centrele istorice aşa cum are şi Timişoara, dar şi pentru zonele periferice, pentru a face legătura între liniile mari de transport în comun”, a spus Stefan Weigel, Key Account Manager Public Tendes EvoBus România.


Potrivit lui Weigel, noul Sprinter 77 are toate dotările unei maşini de ultimă generaţie. „Este o dezvoltare a Sprinterului 65. Are o capacitate de 40 de locuri, respectă toate normele cerute pentru persoanele cu dizabilităţi. Are două uşi penumatice cu deschidere largă. Motoarele uşilor sunt integrate în bară şi se economiseşte spaţiu, podeaua este integral coborâtă. Consumul în zona urbană este de 17 la sută, iar preţul este de aproximativ 160.000 de euro”

Primarul Timişoarei, Gheorghe Ciuhandu, a spus Timişoara nu mai are nevoie la ora actuală de autobuze, dar microbuzul este foarte interesant. „S-ar preta la trasee mai puţin aglomerate sau la anumite trasee de legătură. Cred că în perspectiva anilor viitori ar fi o achiziţie bună, dar depinde de finanţele pe care o să le avem la dispoziţie”, a spus Ciuhandu.  

Mercedes, Timisoara
Timişoara



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite