Premieră în Timişoara: „liniuţe” legale pe Aeroportul Internaţional „Traian Vuia”

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Pentru prima dată la Timişoara se va organiza un concurs auto nocturn pe Aeroportul Internaţional „Traian Vuia”. Nu există restricţii pentru piloţi şi maşini, acestea putând concura şi pe autoturisme neomologate sau neînmatriculate.

Evenimentul se va desfăşura sâmbăta viitoare şi este deschis tuturor amatorilor de viteză din Timişoara şi nu numai. De această dată, ei nu vor mai fi nevoiţi să se întreacă pe marile bulevarde din oraş, spre nemulţumirea locuitorilor şi spre necazul poliţiştilor, ci o pot face într-un cadru legal. Spectacolul automobilistic va avea loc noaptea, începând cu ora 1 şi se va termina la primele ore ale diminieţii, pe la ora 5.

Am fi dorit să organizăm concursul un pic mai devreme, dar nu s-a putut din cauza programului avioanelor. Ultimul avion decolează undeva pe la ora 12 noaptea. Dacă lumea cere <liniuţe> le dăm liniuţe. Măcar se întrec legal. E bine să îşi descarce surplusul de adrenalină în condiţii optime, iar pe stradă să circule normal”, a spus Cornel Jurcă, organizatorul concursului.

La cursa de pe aeroport se poate înscrie oricine, fie piloţi profesionişti, fie amatori. Nu există restricţii nici în privinţa maşinilor, care pot avea motoare modificate sau sunt ajustate cu NOX. Acestea nici măcar nu trebuie să fie înmatriculate sau omologate de Registrul Auto Român.
Concursul se va desfăşura totuşi pe categorii. Cele care au motor de peste 2.000 de cmc vor concura într-o categorie specială. Regulamentul prevede ca la start să se alinieze două maşini, iar cel care se dovedeşte cel mai rapid pe pista de 500 de metri va câştiga.

 

Timişoara



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite