Premieră în România: Festivalul mâncărurilor de post, în aer liber, aproape de Timişoara
0Satul Covaci, aflat la 6 kilometri de Timişoara, găzduieşte primul festival de gastronomie dedicate mâncărurilor de post. Cei care se abţin de la bunătăţi în Postul Paştelui vor avea parte de surprize culinare în acest weekend.
Evenimentul va începe sâmbătă, de la ora 11.00, la Pensiunea Anette din Covaci. Organizatorii au pregătit produse tradiţionale de post, expoziţie cu vânzare, concursuri, muzică populară cu Ansamnblul Covăceanca şi o serbare câmpenească. Deschiderea oficială va fi făcută de preotul ortodox din Covaci, care va vorbi despre semnificaţia postului Paştelui.
Festivalul mâncărurilor de post este organizat de Florin Macavei, patronul echipei de fotbal Fortuna Covaci şi va fi prezentat de Octavian Stăncioiu. Intrarea este liberă, iar dacă va fi frig sau ploaie evenimenele se ţin în sală.