Prejudiciul agenţiei de turism Colibri depăşeşte 200.000 de euro, iar lista păgubiţilor 300 de persoane

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Data de 1 octombrie a fost data limită la care păgubiţii s-au înscris la masa credală, lista păgubiţilor agenţiei de turism Colibri. Peste 300 de persoane au fost ţepuite, iar prejudiciul depăşeşte 200.000 de euro.

Numărul creditorilor este de 163, dar ţinând cont că fiecare dosar este reprezentat de cel puţin doi membrii de familie, sau că agenţiile de turism partenere păgubite au achiziţionat la rândul lor pachete pentru mai multe persoane, lista păgubiţilor Colibri depaseste 300 persoane.

Prejudiciul nu este încă finalizat de către lichidatorul Alfa&Quantum, însă acum o lună a fost anunţat că depăşeşte 200.000 euro. De aceştia au informat că Maria Petran, patroana de la Colibri, a obţinut un împrumut bancar de la banca Italo-Romena în valoare de 400.000 euro, gajând cu proprietăţiile imobiliare.

Prejudiciul făcut păgubitilor nu poate fi recuperat prin vânzarea imobilelor care momentan sunt girate la banca. Nu s-a specificat de altfel când s-a făcut acest împrumut şi ce s-a realizat cu banii”, a spus Onuţ Drăgulete, unul din păgubiţii Colibri.

Proprietarii sunt dispăruţi

Reamintim că  în data de 10 august sediul Colibri încă mai era deschis. În urma plângerilor făcute de păgubiţii în mass media şi datorită problemelor interne sediul se va închide pentru reorganizare, iar mai apoi SC Colibri îşi depune cererea de insolvenţă şi cere să fie administrată juridic de către firma lichidatoare Alfa&Quantum.

De la data de 10 august şi până în prezent nu s-a putut lua legătura cu nicio persoană responsabilă de SC. Colibri  SA.

Plângeri penale la Parchet
 
O mică parte din păgubiţii Colibri au depus plângeri la Parchetul de pe lângă Tribunalul Timiş, referitor la infracţiunea de înşelăciune, art.215 Cod Penal. “Ofiţerii Serviciului de Investigare a Fraudelor de pe lângă IPJ Timiş, îndrumă păgubiţii să depună plângeri la Parchet, chiar şi pe acei care au făcut sesizări doar la Protecţia Consumatorului, deoarece dânşii nu pot deschide dosar de urmărire penală doar pe baza sesizarilor venite de la OPC Timiş”, a mai spus Drăgulete.

Timişoara



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite