Timişoara: Prejudiciu de un milion de euro în Banat

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Timişoara: Prejudiciu de un milion de euro în Banat
Timişoara: Prejudiciu de un milion de euro în Banat

Doi soţi din Timişoara şi alte două persoane au creat un prejudiciu de aproape un milion de euro prin înşelăciune, fals şi uz de fals.

Aceştia sunt acuzaţi de săvârşirea infracţiunilor de constituire, aderare şi sprijinire a unui grup infracţional organizat, înşelăciune, complicitate la evaziune fiscală, şantaj, spălare de bani, fals şi uz de fals. Acţiunea de anihilare a reţelei a fost finalizată de poliţiştii Serviciului de Combatere a Finanţării Terorismului şi Spălării Banilor.

Potrivit rechizitoriului, aceştia au comis infracţiunile prin inducerea în eroare a unor persoane, cu ocazia încheierii mai multor convenţii de vânzare - cumpărare. Doi dintre învinuiţi au determinat notarii publici, ca, în momentul întocmirii contractelor autentice, să consemneze date necorespunzătoare adevărului referitoare la achitarea preţului.

Ameninţări cu moartea

Învinuitul J. P., sub ameninţarea cu moartea la adresa unei părţi vătămate şi a familiei sale, a solicitat acesteia o sumă de bani şi un autoturism. Învinuiţii J.P. şi S. L. au transferat importante sume de bani prin diverse conturi bancare, în scopul disimulării originii ilicite a acestora. Aceştia au dobândit bunuri cunoscând că banii provin din săvârşirea de infracţiuni”, se arată într-un comunicat dat de IPJ Timiş. Cei doi au fost reţinuţi, iar pentru un altul, care nu s-a prezentat la audieri, a fost emis un mandat de aducere.

Actele false au fost folosite la Serviciul de Carte Funciară cu ocazia intabulării dreptului de proprietate. Prin falsuri, învinuiţii au urmărit să ascundă în parte sursa impozabilă şi taxabilă, sustrăgându-se de la plata obligaţiilor fiscale către bugetul de stat.

Timişoara



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite