Prefectul de Timiş acuză: stimulente ilegale la Primăria Timişoara. Primarul: „Nu am încasat decât ce ni s-a cuvenit”

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Prefectul de Timiş. Mircea Băcală susţine că primarul, viceprimarii, dar şi alţi angajaţi ai Primăriei Timişoara au primit stimulente ilegale. La rândul lor, reprezentanţii primăriei spun că banii s-au dat legal şi sunt cu conştiinţa împăcată. La nivelul întregii primării, stimulentele depăşesc 150.000 de lei.

Reprezentantul Guvernului în teritoriu susţine că, printr-un ordin al primarului Gheorghe Ciuhandu, atât edilul cât şi subordonaţii săi au încasat în acest an stimulente salariale de peste 150.000 de lei. „Printr-un ordin semnat în 26 noiembrie, domnul primar a primit peste 7.500 de lei, aferenţi lunilor august şi septembrie. Cei doi viceprimari au primit fiecare câte 6.000 de lei”, a spus prefectul Mircea Băcală. Potrivit acestuia, acordarea unor astfel de stimulente este ilegală. „Stimulentele de acest gen se pot da doar prin ordin al Ministrului de Finanţe. Am transmis un recurs graţios, iar dacă nu se revocă ordinul până în 15 decembrie, o să îl atac în instanţă”, a mai spus prefectul. Potrivit acestuia ilegalităţile au fost semnalate inclusiv în raportul Curţii de Conturi. De asemenea, prefectul a mai spus că s-a judecat pe această temă cu trei primari din Timiş şi i-a învins.

Stimulente luate de ani de zile


În ultima şedinţă de Consiliu Local, primarul Gheorghe Ciuhandu a explicat că stimulentele s-au dat conform legii. „S-au dat pe baza unor hotărâri judecătoreşti. Eu sunt cu conştiinţa împcată pentru că nu am încasat decât ce mi se cuvine. Dacă în isteria asta generală, în care trebuie scoşi bani şi din piatră seacă, se decide că trebuie să dăm banii înapoi o să-i dăm”, a spus primarul Gheorghe Ciuhandu.

Acarul Păun: „Nu mai trăim într-o lume normală”


Responsabilul principal pentru acordarea stimulentelor este secretarul Ioan Cojocari, care le-a vizat de legalitate. „E dreptul prefectului să le atace în instanţă. Noi nu mai trăim într-o lume normală. Mie mi-a imputat Curtea de Conturi câteva zeci de mii de euro pentru banii care i-au luat angajaţii primăriei. Am fost eu găsit Acarul Păun”, a spus Cojocari. De asemenea, primarul Gheorghe Ciuhandu a spus că aceste stimulente nu se dau de ieri de azi, ci de ani buni. „Din 2004 sau 2005 problema se ştia la Curtea de Conturi şi niciodată nu s-a creat această psihoză”, a mai spus primarul Gheorghe Ciuhandu. 

Timişoara



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite