TIMIŞOARA: Prăpăd după furtuna de noaptea trecută

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Pompierii au lucrat toată noaptea după furtuna de azi noapte care a făcut ravagii în tot judeţul

Vântul a pus la pământ mai mulţi copaci şi a distrus mai multe acoperişuri din Timişoara şi din Lugoj. Prima intervenţie a pompierilor a fost pe strada Vâlcea la numărul 6 unde acoperişul a fost practic smuls şi mutat pe casa vecină. „Am mai fost solicitaţi pe strada Aurel Vlaicu numărul trei din Timişoara, unde au căzut doi copaci. Nu a fost rănit nimeni şi nicio maşină nu a fost afectată aici”, a spus plutonierul major al Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Banat, Adrian Tănase. În Timişoara, pe mai multe străzi au căzut crengi mari din copaci, care au blocat circulaţia, iar în judeţ, la Berini, un grajd nefolosit a fost trăsnit şi a luat foc. Pompierii de la Buziaş au intervenit de urgenţă ca să stingă focul.

Drum naţional blocat pe ambele sensuri

Şi în zona Lugojului a fost prăpăd. Pe strada Mihai Viteazu din localitate a fost dărâmat un copac, iar pe strada Ion Huniade un acoperiş a fost luat de vânt şi aruncat pe mai multe maşini parcate în zonă. De asemenea, vântul puternic a dărâmat doi copaci de pe Drumul Naţional 68 A între Lugoj şi Făget, unde şoseaua a fost blocată pe ambele sensuri timp de aproximativ 45 de minute. În Lugoj, patru maşini au fost avariate după ce au căzut copaci sau crengi mari pe ele.


Ce a fost mai greu a trecut

În toate localităţile din Vestul ţării vântul a depăşit 50 de kilometri pe oră. „Cel mai tare a bătut vântul la Lugoj, 78 de kilometri pe oră. La Timişoara şi la Lugoj au căzut 26 de litri  de apă pe metrul pătrat, iar la Banloc 29”, a spus în această dimineaţă meteorologul din cadrul Serviciului Regional de Prognoza Vremii Banat – Crişana, Veturia Latiş. Specialiştii spun că evenimentele meteorologice de noaptea trecută au atins intensitatea maximă şi ce a fost mai rău a trecut. „Sperăm să se revină astăzi întrucât acest pasaj frontal care ne-a traversat a depăşit faza critică şi se deplasează spre est şi intensitatea fenomenelor de astăzi va fi mult diminuată de ce a fost noaptea trecută”, a mai spus Veturia Latiş.

Timişoara



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite