Timisoara: Vina pentru drama de la Praktiker, împărţită

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Timisoara: Vina pentru drama de la Praktiker, împărţită
Timisoara: Vina pentru drama de la Praktiker, împărţită

Inspecţia Muncii controlează magazinul în care s-a lovit mortal un băieţel.

Moartea copilului de trei ani, peste care au căzut plăci de rigips de pe un cărucior manipulat de părinţi, este anchetată de trei instituţii.

Reprezentanţii Inspectoratului Teritorial de Muncă Timiş (ITM) spun că cei de la Praktiker poartă o parte din răspundere pentru accidentul consumat în magazin, la raionul cu materiale de construcţii. Şefii magazinului nu au informat Inspecţia Muncii, aşa cum cere legea. ITM anchetează şi accidentele în care sunt victime alte persoane decât angajaţii, dacă acestea se produc la orice loc de muncă, magazinul fiind locul de muncă al angajaţilor Praktiker.

Risc evaluat greşit

“Praktiker este vinovat, deoarece nu s-a făcut o evaluare corectă a riscurilor. Dacă pentru propriii angajaţi nu au făcut o evaluare corectă, atunci consumatorii sunt expuşi la aceleaşi riscuri. Astfel, în acest caz, se suprapune riscul între cumpărători şi muncitori. Praktiker ar trebui să evalueze corect riscurile”, a precizat Dragoş Forga, director adjunct de securitate şi sănătate în muncă, din cadrul ITM. „Noi nu ar fi trebuit să anunţăm ITM, deoarece în accident nu a fost implicat un angajat al Praktiker, iar această informaţie o avem şi după ce am colaborat cu reprezentanţi din ITM”, s-a apărat Tereza Dordia, PR coordonator al Praktiker.

Poliţia se ocupă de implicaţiile penale

Poliţia Timiş a confirmat că ancheta este în curs. „Ancheta este încă în desfăşurare şi analizăm toate premisele posibile”, a declarat Sergiu Rus, purtător de cuvânt al Inspectoratului de Poliţie Timiş. Pe de altă parte, Direcţia Generală de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului (DGASPC), a ajuns la concluzia că părinţii nu au fost neglijenţi. „Încă nu am primit raportul de la primăria din Orţişoara, dar am analizat profilul părinţilor, este o familie în regulă şi nici nu se pune problema decăderii din dreptul de părinte”, a precizat Smaranda Marcu, purtătoare de cuvânt al DGASPC.

Lege împotriva pericolului

Directorul coordonator al ITM Timiş, Dragoş Forga, a anunţat că luni va efectua personal un control amănunţit la magazinul Praktiker pentru a stabili concret neregulile din magazin. De asemenea, Cristian Anton, director al Oficiului Judeţean pentru Protecţia Consumatorului, a precizat că, influenţat fiind de cazul băieţelului decedat, va iniţia un proiect de lege pentru reglementarea accesului clienţilor la produsele care pun în pericol consumatorii.

3
ani avea Ştefan Andrei Forga, băieţelul care a murit după accidentul de la Praktiker

Timişoara



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite