Poveşti despre arta, mentalitatea şi cultura japoneză cu un veritabil samurai

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Tsushima Kanji, fostul ambasador al Japoniei în România, se află la Timişoara şi va susţine, în această seară o conferinţă despre Japonia, la invitaţia Clubului Sam-Sho. Evenimentul va avea loc în clubul D’Arc, îde la ora 20.30.

Tsushima Kanji a trăit în România 23 de ani din cei 43 de ani ai unei cariere diplomatice excepţionale. A fost aici la cutremurul din 1977 şi la Revoluţia din 1989. În 1979 l-a însoţit pe Prinţul Moştenitor, actualul Împărat al Japoniei, în România. Este findatorul mişcării de Kendo şi Iaido în România. Membru al Comitetului Internaţional al Federaţiei de Kendo din Japonia, Tsushima sensei, a adus în România arta vechilor samurai, arta sabiei.

Îndrăgostit de România şi de cultura ţării noastre, pasionat de muzica simfonică, Tsushima Kanji este actualmente directorul Asociaţiei  japonezo- române de Muzică clasică.

Tsushima Sensei conduce  un seminar de Kendo în cadrul Clubului Sam-Sho, unicul club de Kendo şi Iaido din Timişoara. De asemeni, Excelenţa Sa susţine un curs intensiv de limbă şi civilizaţie japoneză la Casa Artelor, Direcţia pentru Cultură Timiş. Tsushima –sama va susţine la Clubul D'Arc o conferinţă publică despre Japonia, despre artă, mentalitate, mituri, istorie, cultură, mod de viaţă, obiceiuri arhitectură”, a declară Florin Ianăs, preşedintele Clubului Sam- Sho.

Tsushima Kanji a fost ieri amfitrionul unei Seri japoneze, o cină festivă cu sushi şi sake, la care va avea invitaţi practicanţi de Kendo şi Iaido şi oameni de cultură din Timişoara.

Timişoara



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite