Bunicuţa care a împlinit un secol de viaţă are nouă nepoţi şi 11 strănepoţi

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Amalia Nacsa îşi începe ziua alături de motanul ei, Poli
Amalia Nacsa îşi începe ziua alături de motanul ei, Poli

Pentru Amalia Nacsa, ziua începe la ora 5.00, cu puţină cafea şi mult lapte fierbinte, plus o întâlnire cu animalele din curte: un pisoi şi doi căţei, cu toţii mari amatori de afecţiune.

Astăzi nu este, însă, o zi ca oricare alta, ci una perfectă, la o distanţă de un secol faţă de primul scâncet, prima gură de aer care a pătruns în plămânii Amaliei. „Bunica“ din cartierul timişorean Ciarda Roşie împlineşte astăzi 100 de ani. Are 9 nepoţi, 11 strănepoţi şi un stră-strănepot, cu toţii risipiţi prin Europa, a crescut cinci copii şi a muncit la fabrica de bere, deşi nu îi place alcoolul. „Toată viaţa am muncit mult, la nesfârşit!“, aceasta este definiţia dată de bătrână secolului petrecut în Timişoara.

Munca, secretul longevităţii

La capitolul secrete pentru longevitate, Amalia Nacsa aminteşte doar credinţa. „Am cerut mereu iertare lui Dumnezeu, în fiecare zi m-am rugat“, şi-a amintit bătrâna. Una dintre fiicele Amaliei, Elisabeta, îşi explică longevitatea mamei sale tot prin dorinţa nesfârşită de muncă. „Nu a fumat niciodată. În rest, mereu s-a hrănit sănătos, din propria grădină. A fost călită de muncă“, a explicat Elisabeta. La vârsta de 100 de ani, femeia care a supravieţuit vremii războaielor şi crizelor nu aude foarte bine şi se deplasează greu, dar viaţa ei ar putea curge la fel de liniştită încă un secol.

Timişoara



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite