Timişoara: Poşeta „Bucci” face ravagii printre femei

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Timişoara: Poşeta „Bucci” face ravagii printre femei
Timişoara: Poşeta „Bucci” face ravagii printre femei

Clientele preferă să cumpere o poşetă „Bucci”, cu 15 lei, în defavoarea uneia de lux, din magazinele mall-ului.

O maşină de cusut nemţească dă naştere poşetelor „Bucci”, devenite în ultima vreme accesoriul primordial al femeilor care o cunosc pe tanti Rodica Doniş de la mesele din Piaţa Flavia. „Am început să fac astfel de poşete acum un an şi jumătate. Ţin minte că fiica mea m-a rugat să-i fac o geantă din blugi. M-am pus la maşina de cusut nemţească şi mi-a plăcut foarte mult ce a ieşit. De atunci, am început să combin formele şi culorile cum credeam eu că arată bine şi cred că am făcut mai mult de 300 de poşete”, a povestit Rodica Dordia, femeia care le încântă pe femeile ajunse în Piaţa Flavia cu peste 20 de poşete în fiecare weekend.

Reţeta poşetei „Bucci”

Niciun model nu seamănă cu vreunul fabricat în trecut, detaliile şi formele poşetelor schimbându-se de fiecare dată. „De obicei, pentru o geantă folosesc în jur de trei blugi. Pe aceştia îi cumpăr de la second hand şi abia după ce îi spăl mă apuc de confecţie”, a mai adăugat Rodica.

Iar pentru ca producţia să fie constantă, tanti Rodica achiziţionează 30 de perechi de blugi pe săptămână, iar în piaţă etalează mereu peste 20 de poşete. La sfârşitul zilei, masa cu poşete se goleşte, iar tanti Rodica se întoarce acasă cu zeci de comenzi dictate de cliente.

Poşeta cu 15 lei este confecţionată în aproximativ două ore la maşina de cusut şi se cumpără în cinci minute. „Majoritatea femeilor au spus că este o idee foarte faină şi chiar săptămâna asta am primit o comandă pentru o poşetă roz ţiclam şi cu dungi albe”, a spus vânzătoarea, care se mândreşte cu profesia de bijutieră. Din palmaresul poşetelor create de Rodica Doniş se remarcă cele viu colorate, cu mânere scurte şi buzunare exterioare largi.

Pantalonii uzaţi sunt reciclaţi

Poşetele „Bucci” sunt confecţionate din partea superioară a blugilor, păstrându-se buzunarele de rigoare, la ea se adaugă două mânere al căror material diferă în funcţie de stilul poşetei, iar la tot accesoriul se adaugă un fermoar finuţ şi subţire. O altă variantă a poşetei „Bucci” constă în ansamblarea bucăţilor de blugi în forma unui săculeţ.

"De obicei, pentru o geantă folosesc în jur de trei blugi".
Rodica Doniş, creatoare de poşete „Bucci”

Timişoara



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite