“Porcul de Aur” de la Timişoara, replica la mişto la defunctul festival “Cerbul de Aur”

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Nicolae Buda "Nita" este prezentatorul Festivalului "Porcul de Aur"
Nicolae Buda "Nita" este prezentatorul Festivalului "Porcul de Aur"

Prima ediţie a Festivalul “Porcul de Aur”, se va desfăşura vineri, în clubul Daos din Timişoara. Vor cânta formaţii de punk din ţară şi de peste hotare. Prezentator va fi "Nita" şi cocoşul punker cu creastă tatuată

Năstruşnica idee a Festivalului “Porcul de Aur” aparţine lui Flavius Băican, realizatorul emisiunii “Navetistul Bănăţean” (a început pe Analog TV şi va continua pe Digi 24), care a resimţit lipsa evenimentelor punk în Timişoara. Evenimentul a căpătat contur la revenirea lui Flavius Băican din Austria şi Elveţia, unde s-a filmat pentru o serie de patru episoade din "navetist" care sunt dedicate fenomenului punk, încă în floare în Europa, dar pe cale de dispariţie în Timişoara.

“Am fost în scuaturi de punkeri din Viena şi Geneva. E foarte mişto ce am găsit acolo. Există un sat de milionari din Elveţia, unde s-au strâns 40.000 de oameni la un concert punk al trupei The Punk Sindrom. Este vorba de o trupă formată de patru tipi care suferă de sindromul down, iar o televiziune din Finlanda a făcut un documentar care a primit apoi numeroase premii. Au venit la concert tipi cu Lamborghini şi Ferrarri. Atunci am zis că trebuie să fac şi eu ceva. Mica Vienă nu seamănă deloc cu Viena din acest punct de vedere, pentru că acolo există viaţă punk, aici nu”, a declarat Flavius Băican.

Evenimentul se va desfăşura după tipologia defunctei manifestări “Cerbul de Aur”, de la Braşov, însă premiile se vor da înainte de începerea festivalului. “La alţii se decernează premiile la finalul festivalului, deşi se ştiu câştigătorii de la început. La noi totul e pe faţă. Câştigătorii se vor afla de la început”, a spus Flavius Băican.

Prezentatorul Festivalului “Porcul de Aur” va fi Nicolae Buda "Nita", cunoscut artist punk din Periam, nimeni altul decât unul din organizatorii festivalului Rock la Mureş. “Nita va prezenta alături de cocoşul său care are tatuat pe creastă Exploited”, a mai dezvăluit Băican.

Numele formaţiilor care vor urca pe scenă nu au fost făcute publice, tocmai pentru ca spectatorii să nu meargă că un concert obişnut. Cei care vor alege acest eveniment vor avea însă surprize plăcute, cu formaţii punk din ţarp şi de peste hotare. “Intrarea este moca. Vor fi şi jumere moca, nu şi mititei”, a mai spus Flavius Băican.



Organizatorii evenimentului au jubilat la vestea că Lepa Brena, care trebuia să cânte vineri, la Timişoara, şi-a anulat concertul. “Lepa Brena a fost învinsă de Porcul de Aur. Concertul de turbo-folk Lepa Brena programat la concurenţă cu Festivalul Porcul de Aur s-a anulat! Era clar că aşa se va întâmpla. Trebuie să fi inconştient să pui un concert la concurenţă cu Porcul de Aur ”, a mai spus Băican.

Timişoara



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite