Timişoara: Parcul Poporului va fi „protejat” de popor cu un gard masiv din beton(SONDAJ)

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Reprezentanţii primăriei consideră că parcurile din Timişoara trebuie să devină fortăreţe.

Timişorenii vor intra în curând de pe strada Pestalozzi în Parcul Poporului printr-o poartă. În aceste zile este în desfăşurare un şantier cu tranşee săpate, cu grămezi de pământ, lucrări programate încă din 2003, când a fost realizat un studiu de fezabilitate.

Pentru că nu s-a făcut nimic până în 2006, studiul a fost reactualizat, tot pe bani publici şi a fost programată investiţia pentru anul 2008. Lucările nu au început nici atunci, debutând abia în acest an, cu construcţia unui gard din beton lung de 145 de metri, asemănător celui existent, pe porţiunea din apropierea străzii Pestalozzi. Şeful Direcţiei de Mediu din Primăria Timişoara, Vasile Ciupa a refuzat să dea vreo explicaţie despre necesitatea gardului şi despre utilizarea banilor publici. Într-unul din rapoartele înaintate Consiliului Local se arată însă că  „împrejmuirea parcului suferă o discontinuitate şi este necesară extinderea gardului pentru întreţinerea parcului în bune condiţii”.

Dilemă: cu gard sau liber

Timişorenii care se plimbau în această dimineaţă în Parcul Poporului nu au avut nimic împotriva viitorul gard.
„E o idee bună dacă o să fie porţi pe ambele părţi, dar să aibă cărămidă aparentă ca şi pe gardul existent. Parcul oricum e deschis pentru că sunt destule intrări şi ieşiri”, a spus Maria Godeanu, o economistă pensionară. Nu acelaşi lucru se întâmplă în Parcul Botanic, unde timişorenii care vor să traverseze parcul spre Calea Aradului nu pot trece pentru că sunt opriţi de gardul de la capătul parcului. „Este o problemă şi faptul că nu putem traversa toate parcurile, dar cea mai mare problemă este că majoritatea nu sunt luminate”, a spus Ciprian Matei, avocat.

Timişoara



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite