VIDEO Timişenii au şansa să ajungă cei mai buni pompieri din ţară. Vezi video cu probele inedite la care sunt supuşi

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Judeţul Timiş e reprezentat de pompierii din Lugoj, care au plecat la competiţie cu gândul că se vor întoarce campioni. Competiţia nu e deloc uşoară, mai ales că "oamenii focului" vor trece printr-o serie de probe grele.

Faza naţională a Concursurilor Serviciilor Profesioniste pentru Situaţii de Urgenţă ţine patru zile şi se desfăşoară la Bacău. În marea finală s-au calificat 12 echipe, de la tot atâtea inspectorate pentru situaţii de urgenţă din ţară: Arad, Argeş, Bacău, Bihor, Botoşani, Bucureşti, Călăraşi, Mehedinţi, Ialomiţa, Iaşi, Suceava şi Timiş.

Probele pe care le vor avea de parcurs pompierii-sportivi sunt dure, şi e nevoie de spirit de echipă, inteligenţă şi forţă pentru ocuparea unui loc frunţaş în top. Pompierii se vor întrece în probe de ştafetă, alergare pe piste cu obstacole, „realizarea dispozitivului de intervenţie la motopompă", stingerea de incendii în cel mai scurt timp şi nu numai.

"Pompierii lugojeni participă pentru a noua oară consecutiv la acest concurs, în fiecare an reuşind să aducă rezultate excelente judeţului nostru. Concursurile Serviciilor Profesioniste pentru Situaţii de Urgenţă se organizează în fiecare an, în perioada iunie - septembrie, având ca obiectiv fundamental dezvoltarea şi perfecţionarea aptitudinilor şi a deprinderilor specifice, necesare îndeplinirii acţiunilor de intervenţie în situaţii de urgenţă", a spus Sindia Vlaia, purtătoarea de cuvânt a ISU "Banat".

În urma competiţiei, lotului câştigător i se acordă cupa transmisibilă „Căpitan Pavel Zăgănescu". 

Citeşte alte opinii ale jurnalistului Gerhald Ernst pe platforma "ideilibere.ro": CAMPANIE Să facem ceva petru bolnavii aruncaţi în stradă de la clinica de psihiatrie din Timişoara!

   

image
image
image
image
Timişoara



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite