Poliţştii şi vameşii de la Moraviţa, judecaţi pentru şpagă, vor să plece din ţară. Vezi care sunt motivele!

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Odată cu punerea în libertate a „lotului Moravţia”, judecătorul a dispus interdicţia de a părăsi ţara pentru mai mulţi dintre inculpaţi. Odată cu termenul de ieri s-a pus în discuţie din nou această problemă. Unii dintre inculpaţi au lăsat decizia la opţiunea judecătorului, dar alţii au insistat să li se permită să iasă din ţară.

Problema interdicţiei de a părăsi ţara pentru poliţiştii şi vameşii de la Moraviţa a fost rezolvată. Din cei 69 de poliţişti şi vameşi trimişi în judecată, unora li s-a interzis să părăsească ţara, iar unora nu. Pentru a nu exista discriminări, ieri a fost pusă în discuţie această problemă, pentru inculpaţii a căror situaţie nu era clarificată. Cu ocazia audierilor de la Curtea de Apel Timişoara, unii dintre inculpaţi au invocat diferite motive pentru a putea ieşi din ţară. „Sunt suspendat din funcţie. Am de întreţinut trei copii şi m-am angajat şofer la o firmă şi mă trimite în afara ţării”, a spus unul dintre inculpaţi.

Libertate pentru afacerile din Franţa


Un alt inculpat a cerut ridicarea interdicţiei de a părăsi ţara pentru a putea derula afaceri în Franţa. „Clientul meu a devenit administratorul unei firme de plasare a forţei de muncă în Franţa. Pentru a-şi putea desfăşura activitatea trebuie să iasă din ţară”, a spus avocatul. Căutarea unui loc de muncă în străinătate a fost un alt motiv invocat în instanţă pentru ridicarea interdicţiei. Judecătorul a decis însă ca niciunul dintre inculpaţi să nu iasă din ţară. „Trebuie să existe egalitate de tratament”, a explicat purtătorul de cuvânt al Curţii de Apel Timişoara, Cristian Pup, unul din motivele deciziei.

Timişoara



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite