Poliţistul Renu, condamnat la 2,5 ani de închisoare, a plecat la pensie de Crăciun

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Fostul şef al Biroului de Investigaţii Criminale din Poliţia Timişoara, condamnat pentru că a încercat să ajute un puşcăriaş să iasă de după gratii, s-a cerut la pensie la împlinirea vârstei de 50 de ani. Viorel Renu a fost arestat anul trecut, înainte de Crăciun, şi a stat jumătate de an după gratii.

Ofiţerul a lucrat în Poliţia Timişoara până în această lună, după ce şi-a petrecut jumătate de an după gratii. El s-a cerut la pensie şi urmează să primească în fiecare lună jumătate din retribuţia unui poliţist cu experienţa sa, deoarece el avea salariul mult diminuat deoarece era pus la dispoziţia inspectoratului. 

„Domnul Renu nu a fost condamnat definitiv şi irevocabil, iar până la o asemenea sentinţă avea dreptul de a lucra în cadrul Inspectoratului, pe o funcţie hotărâtă de conducere, cu mai puţină răspundere”, a spus Marinela Apostolache, purtătorul de cuvânt al Poliţiei Timiş.

Comisarul-şef Viorel Renu a fost găsit vinovat şi condamnat la o pedeapsă de 2,5 ani cu suspendare sub supraveghere judiciară pentru fapte de corupţie, iar acum se judecă recursul său la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie de la Bucureşti. Avocatul Tiberiu Tiba a fost condamnat la 2 ani cu suspendare. Iacob Schein a fost şi el condamnat la 2 ani.

Judecătorii Curţii de Apel Timişoara susţin că grupul Renu-Tiba-Schein a încercat, prin fapte de corupţie, să influenţeze ilegal justiţia. Dosarul a fost înaintat instanţei de Secţia 1 a Departamentului Naţional Anticorupţie Bucureşti. DNA l-a acuzat pe Iacob Schein, aflat în Penitenciarul Timişoara, că a oferit lui avocatului Tiberiu Tiba 7.000 de euro pentru a interveni pe lângă judecători ai Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie, unde se judeca o cerere de strămutare din Timişoara a procesului penal în care Schein era arestat.

Comisarul-şef Viorel Renu a fost acuzat că a intermediat această operaţiune, la dosar fiind depuse înregistrări ale convorbirilor telefonice purtate de Schein, din penitenciar, cu Viorel Renu. Judecătorul Constantin Costea, de la Secţia Penală a Curţii de Apel Timişoara, a decis că grupul Renu se face vinovat de fapte de corupţie.

Citeşte toate detaliile cazului Renu:

Timişoara: Un poliţist condamnat la 2,5 ani cu suspendare pentru corupţie s-a întors în Poliţie
Timişoara: Consilierul interlop Lucian Torj colabora cu şefi din Poliţia Timişoara
Timişoara: EXCLUSIV Şef din poliţie eliberat din puşcărie
Timişoara: Procuror DNA acuzat de şantaj la Curtea de Apel
Timişoara: Procurorii-şefi DIICOT şi-au pierdut funcţiile
Şeful Poliţiei, vânat de şeful DIICOT
Renu a fost arestat în prag de Crăciun
Poliţistul timişorean reţinut pentru trafic de influenţă a fost arestat


Timişoara



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite