Poliţiştii timişoreni au ieşit "la vânătoare" de şoferi vitezomani

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Până de Paşte, pe şoselele din Timiş vor fi amplasate nu mai puţin de 19 radare. Aparatele vor fi amplasate în sistem "cascadă" astfel că, pe o distanţă de câţiva kilometri, vitezomanii se vor putea alege cu mai multe amenzi.

Având în vedere faptul că principala cauză a accidentelor rutiere rezultate cu victime o constituie excesul de viteză şi viteza neadecvată, în perioada 18 - 24 aprilie, poliţiştii rutieri din Timiş organizează mai multe acţiuni sub egida Tispol, în cadrul cărora se va urmării respectarea regimului legal de viteză. Acest tip de acţiuni vor fi organizate zilnic, atât în municipiu cât şi pe drumurile judeţene şi naţionale care străbat judeţul Timiş.

La această acţiune vor participa poliţişti rutieri, fiind amplasate 19 aparate radar în sistem "cascadă", pe drumurile din judeţ unde sunt constatate în mod frecvent încălcări ale regimului de viteză, factor care contribuie la problema vătămărilor în traficul rutier.

"Reamintim faptul că excesul de viteză şi viteza neadecvată este cel mai important factor care contribuie la problema vătămărilor în traficul rutier. Cu cât viteza este mai mare, cu atât distanţa necesară pentru oprire este mai mare, crescând astfel riscul de accident", spune Emil Andrei, purtător de cuvânt al Inspectoratului de Poliţie Timiş.

Citeşte şi alte materiale scrise de jurnalistul Gerhald Ernst pe blogul acestuia!

Timişoara



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite