Poliţiştii şi judecătorii îşi împart vina pentru ratarea arestării romilor din mafia imobiliară

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Poliţiştii îi caută pe Lucia Seifert şi Petru Jurj după ce i-au lăsat să fugă din ţară
Poliţiştii îi caută pe Lucia Seifert şi Petru Jurj după ce i-au lăsat să fugă din ţară

Poliţiştii au împânzit ieri Tribunalul Timiş, aşteptând să vină la proces romii acuzaţi de înşelăciuni de un milion de euro care le-au fugit de sub nas în urmă cu două săptămâni.

Lucia Seifert şi Petru Jurj, care au fugit din Palatul de Justiţie, după ce judecătorii de la Curtea de Apel i-au anunţat că sunt arestaţi, au fost aşteptaţi ieri la Tribunalul Timiş. Poliţiştii au împânzit Palatul de Justiţie, sperând că aceştia vor apărea la proces, deşi aveau informaţii că ambii romi au fugit în Germania. Poliţiştii aveau misiunea să ştie în orice moment unde sunt ţigani, mai ales că înainte să fie arestaţi, romii aveau interdicţia de a părăsi Timişoara, aplicată de Tribunalul Timiş.

Cu toate acestea poliţiştii nu au ştiut că romii fug din ţară, iar judecătorii le-au permis celor doi romi, care au terorizat zeci de timişoreneni, să plece liniştiţi din Palatul de Justiţie la câteva minute după ce judecătorul Curţii de Apel Timişoara i-a anunţat oficial în sala de judecată că sunt arestaţi.

Judecătorii dau vina pe birocraţie pentru că le-au scăpat cei doi romi. Magistraţii spun că hârtia prin care se hotărăşte arestarea trebuia să fie predată Biroului de Executări Penale din cadrul Tribunalului Timiş, care urma să anunţe poliţiştii. În timp ce judecătorii îşi executau birocraţia, romii au fugit din Tribunal, din Timişoara şi din România, cu toate că aveau şi interdicţie de părăsire a oraşului şi mandate de arestare pe numele lor.

Timişoara



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite