Poliţiştii fac teste inedite pe timişoreni: toţi cei testaţi au picat experimentul

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Arhivă Adevărul
Arhivă Adevărul

Acţiune inedită a oamenilor legii în acest weekend. Cum spargerea şi jafurile din locuinţe reprezintă o problemă, cei responsabili de prinderea hoţilor au lăsat uniformele la servici pentru a fi civili şi au testat cât de uşor e să ajungi în scara unui bloc, respectiv în apartamentele unor locatari.

Oamenii legii au sunat la interfon şi s-au pretins a fi diferiţi reprezentanţi ale unor firme. Toţi cei sunaţi le-au permis accesul în bloc. Mai departe, poliţiştii au şi sunat la câteva uşi, unde cei care locuiau le-au permis accesul în apartament pentru a discuta despre aşa-zisele "servicii" vândute. Toate persoanele testate au avut momente în care ar fi putut fi jefuite, astfel că acţiunea le-a dovedit încă odată anchetatorilor că timişorenii nu sunt foarte vigilenţi atunci când vine vorba de propria siguranţă.

"Am demarat o acţiune pentru a vedea reacţia timişorenilor. Cei mai mulţi dintre ei şi-au recunoscut greşeala. Am încercat să le explicăm să nu mai permită accesul necunoscuţilor în locuinţe. Este mai uşor să previi decât să combaţi", a spus TIberiu Pistrui, şeful compartimentului de Prevenire şi Combatere a Criminalităţii din cadrul Inspectoratului de Poliţie Timiş.

Timişoara



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite