Poliţiştii comunitari au devenit „locali” şi ies să dea amenzi în trafic

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Seful Politiei Comunitare, Doru Spataru va avea trei adjuncţi
Seful Politiei Comunitare, Doru Spataru va avea trei adjuncţi

Potrivit noii legi Poliţia Comunitară Timişoara s-a transformat de la întâi ianuarie în Poliţia Locală. Agenţii comunitari vor avea atribuţii şi în trafic, iar pentru început vor acţiona însoţiţi de poliţiştii rutieri.

Noua lege a Poliţiei Locale a intrat în vigoare de la întâi ianuarie. Actul normativ aduce unele schimbări importante. O noutate absolută este că noua lege le sporeşte puterea agenţilor comunitari. Dacă până acum, aceştia aveau competenţe de a acţiona doar pe trotuare sau spaţii verzi, de acum vor putea interveni şi în trafic pentru dirijarea circulaţiei sau pentru parcări. „Vor fi instruiţi pe linie rutieră. Timp de aproape trei luni vor acţiona împreună cu poliţiştii rutieri”, a spus şeful Poliţiei Comunitare, Doru Spătaru.

Poliţia cu patru directori

Potrivit organigramei gândite de conducere, Poliţia Locală avea prevăzute două posturi de director adjunct. La ultima şedinţă de Consiliu Local, aleşii timişoreni au aprobat încă un post de director adjunct, fiind un director executiv şi trei adjuncţi. „Structura este gândită pentru doi adjuncţi. Ar fi absurd ca, fiecare inspectorat judeţean de Poliţie să aibă doi adjuncţi, iar Poliţia Locală să aibă trei”, a spus Doru Spătaru.

Timişoara



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite