Politiştii locali îi hărțuiesc pe cerșetori și oamenii străzii zi și noapte, dar fără efect

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Cerșetorii sunt aliniați în curtea Poliției Locale
Cerșetorii sunt aliniați în curtea Poliției Locale

Mai bine de jumătate din persoanele strânse de pe stradă ajung înapoi. Zona centrală, gara și cartierele istorice din Timișoara sunt pline de homelessi și cerșetori, însă municipalitatea a cheltuit deja foarte mulți bani

Polițiștii locali au de îndeplinit misiunea de a curăța orașul de oamenii străzii, dar misiunea lor nu este deloc simplă. Chiar dacă îi hărțuiesc zi și noapte pe boschetari, rezultatele nu se văd. Zona centrală, gara și cartierele istorice sunt pline de homelessi și cerșetori. Polițiștii îi adună de pe stradă, îi duc la sediu, le se întocmesc documente de luare în evidență.

Minorii depistaţi şi identificaţi sunt predaţi la Centrul de Minori de pe str. Ioan Slavici, iar adulţii sunt predaţi Direcţiei de Asistenţa Socială Comunitară Timişoara. În scurt timp ajung din nou în stradă. În acest timp, costurile Poliției Locale sunt enorme.

Până în prezent au fost identificate şi luate în evidenţa Poliţiei Locale un număr de 797 persoane, cărora le-au fost întocmite fişe personale. Dintre acestea 436 persoane au fost nou depistate pe raza municipiului Timişoara, iar 361 au fost depistate în mod repetat”, a declarat Mudura Voicu, de la Poliția Locală.

Datele obţinute au fost înaintate şi Brigăzii de Combatere a Criminalităţii Organizate Timişoara în vederea corelării cu infracţiunile săvârşite pe raza Municipiului Timişoara.

“Pentru combaterea acestui fenomen Poliţia Locală a organizat acţiuni de informare a cetăţenilor prin împărţirea de flyere şi montarea în intersecţiile din oraş a unor panouri de avertizare privind stoparea acestui fenomen al cerşetoriei. Și pe această cale, solicităm cetăţenilor să ne sprijine în vederea combaterii acestui fenomen”, a mai spus Mudura.

Timişoara



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite