Timişoara: Poliţiştii s-au antrenat bine pentru prima zi de şcoală

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Timişoara: Poliţiştii s-au antrenat bine pentru prima zi de şcoală
Timişoara: Poliţiştii s-au antrenat bine pentru prima zi de şcoală

Poliţiştii de la Rutieră vor scoate în stradă toate efectivele. Agenţii vor merge inclusiv în şcoli pentru a-i învăţa pe elevi cum să circule civilizat.

După începerea şcolii, traficul din timpul verii devine istorie. Străzile se aglomerează, în special în zona centrală şi a şcolilor. Mai mult decât atât tot de luni se vor întoarce în oraş şi ultimii petrecăreţi cărora li se termină concediul. Poliţiştii de la Rutieră se aşteaptă ca valorile de trafic să crească, în special luni.

„Niciun agent nu are zi liberă luni. Toată lumea este în stradă. Primul val mare de trafic ne aşteptăm să fie între 07.30 şi 09.30, iar cel de-al doilea între 11.30 şi 13.00”, a spus comisarul Dumitru Domăşneanu, şeful Biroului Poliţie Rutieră Urbană Timişoara. Acesta a mai spus că între 10.00 şi 11.00 când traficul va mai „respira” poliţiştii de la Rutieră vor merge în şcoli pentru a-i învăţa pe elevi regulile de circulaţie.

Primăria era să o dea în bară

Potrivit şefului de la Poliţia Rutieră Urbană, cele mai fierbinţi zone din oraş vor fi în centru dar şi drumurile către şcolile importante din oraş. „Vom merge cu dirijarea traficului pe sistemul undă verde de la Pârvan şi până în Calea Aradului”, a mai spus Domăşneanu. Acesta făcut şi o listă a celor mai aglomerate străzi din Timişoara în prima zi de şcoală.

„Ne aşteptăm la un trafic ridicat pe străzile Republicii, Gheorghe Lazăr, Circumvalaţiunii, dar şi pe Calea Aradului şi Şagului”, mai spus Domăşneanu. Primăria a vrut să facă o mişcare total neinspirată, dar a fost oprită la timp.

„Primăria a cerut aviz pentru lucrări la pasajul de pe Circumvalaţiunii, dar nu am putut fi de acord cu aşa ceva pentru că acolo este aglomeraţie şi când nu se lucrează”, a mai spus Domăşneanu. Şeful Direcţiei de Drumuri din Primăria Timişoara nu a putut fi contactat pentru a prezenta situaţia lucrărilor la drumurile din oraş.

Timişoara



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite