SCANDALOS Poliţişti comunitari cu apucături de miliţieni

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Edith Kallos îi acuză pe agenţii poliţiei comunitari de practici comuniste şi a făcut plângere împotriva lor. Timişoreanca susţine că fost păcălită de oamenii în uniformă pentru a prezenta buletinul şi a-i aplica o amendă că nu a curăţat zăpada din faţa casei.

Edith Kallos povesteşte că o echipă a Poliţiei Comunitare i-a bătut la uşa casei sale de pe strada Lorena. Oamenii în uniformă i-au cerut să prezinte un buletin pe motiv că se află într-o misiune de control al celor care locuisc fără forme legale. „Când m-au rugat să mă legitimez am rămas blocată. Am întrebat motivul. Au spus că sunt în misiune de identificare a persoanelor care luiesc fără forme legale, sau ceva de genul acesta. Am zis atunci, hai să le arăt, dar le-am şi făcut morala că nu mi se pare ceva normal”, a povestit Edith Kallos.

"Mă supără modul în care am fost minţită"

În momentul în care poliţiştii au pus mâna pe cartea de identitate al femeii, au scos din geantă o hotărâre de consiliu local prin care i-au adus la cunoştiinţă că primeşte amendă pentru că nu a curăţat zăpada din faţa casei. I-au întocmit pe loc un proces verbal în care trebuie să plătească 500 de lei. „Mă supără modul în care am fost minţită de oamenii de care ar trebui să am încredere. S-au folosit de tertipuri ordinare, de pe vremea odiosului. Puteau să spună direct că nu am măturat, deşi nu o puteam face din două în două minute că ningea afară”, a mai spus Kallos. Acesta a depus o reclamaţie Poliţia Comunitară.



Porţiunea de trotuar care aparţine Primăriei nu a fost curăţată de zăpadă toată iarna, însă poliţiştii s-au oprit la prima casă pentru a da amenzi.

Anchetă la Poliţia Comunitară

Reprezentanţii Poliţiei Comunitare au declanşat astăzi o anchetă internă pentru a vedea în ce măsură agenţii lor au încălcat normele de conduită şi de bun simţ. „Avem plângerea înregistrată şi vom face verificări în acest caz. Nu putem să luăm de bună doar ce spune reclamanta. Trebuie să se discute şi cu agenţii care au fost pe teren. Este adevărat că s-au făcut acţiuni pentru curăţirea trotoarelor. Îi vom da doamnei în cât mai scurt timp un răspuns”, a spus Nicoleta Popa, purtătorul de cuvânt al Poliţiei Comunitare.

image
Timişoara



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite