Poliţişti bătuţi de şmecheri păziţi de codul penal

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Ion Mircea a fost luat la pumni de un taximetrist la aeroport
Ion Mircea a fost luat la pumni de un taximetrist la aeroport

Agenţii şi ofiţerii au fost bătuţi pe stradă, în plină zi, în 2010, însă magistraţii refuză să-i aresteze pe agresori. Peste 30 de agenţi din cadrul Poliţiei Timiş au fost agresaţi anul trecut de hoţi sau de bătăuşi, în timp ce se aflau în misiune.

Colecţia 2009 de poliţişti bătuţi este întregită de Alexandru Cismaş, ofiţer al Poliţiei Rutiere Timişoara. El a luat bătaie într-o piaţă din Timişoara, la finalul lunii octombrie. Cismaş a fost înjurat, ameninţat şi agresat de doi pieţari, enervaţi că omul legii a dispus să fie ridicată maşina unui prieten de-al lor, parcată neregulamentar în piaţa Badea Cârţan.

Agentul de circulaţie Adrian Dragostin, de 25 de ani, a primit o mustrare scrisă din partea conducerii Poliţiei Timiş. Singura sa vină este că a fost accidentat în timpul serviciului, în noaptea de 2 spre 3 mai 2009, când a încercat să oprească un Volkswagen Golf. Maşina a fost prinsă cu radarul pe bulevardul Vasile Pârvan. Poliţistul a încercat să o oprească şi a fost luat pe capotă şi lăsat lat în mijlocul drumului.

Şmecheri încurajaţi de lege

Agentul Ion Mircea, de 25 de ani, de la Poliţia Transporturi, a încercat să verifice documentele unui taximetrist în 17 noiembrie pe Aeroportul Internaţional Timişoara. El s-a ales cu umărul dislocat, după ce a fost lovit cu maşina de şoferul care a încercat să scape de poliţişt, deşi avea un client în maşină.

Alţi 27 de poliţişti au fost bătuţi în timpul misiunilor.  „Şi eu am luat bătaie. Am luat o bâtă în cap. Este riscul meseriei. Dar nu e normal ca oamenii care îi bat pe poliţişti să fie trataţi cu blândeţe. Pentru că nu sunt arestaţi şi sunt iertaţi de instanţe, ei sunt încurajaţi în atacul lor. Bat sub protecţia codului penal”, a spus comisarul şef  Doinel Malcoci, şeful de sindicat al poliţiştilor timişeni.

Profeţiile psihologilor ciminalişti

„Poliţiştii vor lua bătaie tot mai des. Şi o să fie şi omorâţi. Au fost încadraţi mulţi oameni slab pregătiţi în Poliţia Română, nepregătiţi pentru intervenţiile din stradă. Iar asta e treaba şmecherilor. Să-i testeze pe poliţişti. Dacă poliţiştii şi procurorii nu se apără, e vina lor. Lege există. Trebuie aplicată. Poliţiştii şi procurorii nu trebuie să se ferească de aplicarea legii”, a spus psihologul criminalist Tudorel Butoi.

Timişoara



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite