Timişoara: Poliţişti suspectaţi de implicare într-un tun de un milion de euro

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Timişoara: Poliţişti suspectaţi de implicare într-un tun de un milion de euro
Timişoara: Poliţişti suspectaţi de implicare într-un tun de un milion de euro

Oamenii legii au achiziţionat frecvent materiale de construcţii de la o firmă care dădea ţepe pe bandă rulantă.

CITEŞTE ŞI:
Şeful Parchetului Timiş: „Poliţiştii anticorupţie vânează şpăgi invizibile”
EXCLUSIV/ Poliţist sancţionat pentru că a fost luat pe capotă de un interlop
Şef din Poliţia Timişoara condamnat la 2,5 ani cu suspendare pentru fapte de corupţie

Mai mulţi poliţişti timişoreni sunt suspectaţi că au cumpărat materiale de construcţii de la firma Forand Instal, al cărei administrator este acuzat de zeci de patroni din întreaga ţară de ţepe de peste un milion de euro.

Societatea timişoreană a plătit cu bilete la ordin şi cecuri fără acoperire pentru materiale de construcţii achiziţionate de la 50 de firme din întreaga ţară. „Până în acest moment la Serviciul de Investigare a Fraudelor au fost depuse peste 50 de plângeri penale de către reprezentanţii unor firme de construcţii din întreaga ţară”, a spus Sergiu Rus, purtătorul de cuvânt al Poliţiei Timiş.

Patronii firmelor înşelate au făcut investigaţii pe cont propriu. Ei au aflat că poliţiştii au cumpărat frecvent materiale de construcţii de la firma care a dat tunul de un milion de euro şi se tem ca ancheta să nu se împotmolească. „Sunt implicaţi şi poliţişti. Noi vinerea am făcut plângeri la Secţia 3, iar poliţiştii au venit, dar nu au făcut nimic. Noi am pândit depozitul încă patru zile, timp în care ţeparii au transportat zece tiruri cu materiale de construcţii”, a spus Bogdan Velcea, unul dintre reprezentanţii unei firme de construcţii, înşelată cu peste 200.000 de lei.

Aceştia susţin că unii dintre angajaţii firmei ţepare, unde erau revândută marfa cumpărată cu acte fără acoperire, au declarat că poliţiştii erau clienţi fideli. „Dosarul este în cercetare, iar detaliile sunt analizate sub coordonarea unui procuror. Sunt foarte multe datalii care trebuie lămurite. În cazul unor poliţişti, dacă situaţia este confirmată cu documente, cercetările trebuie continuate de alte structuri”, a spus subcomisarul Daniel Tudorescu, şeful Serviciului de Investigare a Fraudelor. 

„Sunt implicaţi şi poliţişti. Noi vinerea am făcut plângeri la Secţia 3, iar poliţiştii au venit, dar nu au făcut nimic. Noi am pândit depozitul încă patru zile, timp în care ţeparii au transportat zece tiruri cu materiale de construcţii”, a spus Bogdan Velcea, unul dintre reprezentanţii unei firme de construcţii, înşelată cu peste 200.000 de lei.

Timişoara



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite